Den tre dager lange fotballskolen på Rennebu kunstgress ble onsdag avsluttet med Champions League. De unge instruktørene fikk manageransvar for hvert sitt lag, og her ble det ikke tatt hensyn til den enkeltes favorittlag.

Emilie Joramo for eksempel, er ihuga fan av Barcelona og Lyons damelag. Uten at det hjalp det minste, for i motsetning til visse andre toppledere i den internasjonale idrettsverdenen, er Olav Stavne helt ubestikkelig og setter sammen lag og fordeler manageransvaret etter trekking.

–Dette er Manchester City, sier hun derfor, og ser på laget sitt som kjemper en innbitt kamp mot Nora Svahaugs Juventus ute på kunstgresset.

Emilie er ikke bare instruktør for de yngste spillerne i Rennebu på Tine fotballskole. Sommeren har mildt sagt vært hektisk for den talentfulle ungjenta, for hun har deltatt på ikke mindre enn tre store turneringer, både i Norge, Sverige og Danmark.

–Jeg spilte for Rennebu G16 på Dana Cup og for Tiller J15 på Scandia Cup og Storsjøcupen. Nå venter jeg spent på å få høre fra fotballforbundet. Jeg følte jeg gjorde det ganske bra på forrige samling, så jeg har godt håp om å bli tatt ut, sier hun.

Norge J15 skal spille landskamp mot Sverige i september, og får Emilie den etterlengtede telefonen om en ukes tid, glemmer hun ganske sikkert at City gikk på et nederlag mot Real Madrid i sin første kamp i den lokale utgaven av Champions League.

Emilie har selv deltatt på fotballskolen da hun var (enda) yngre, og det er en opplevelse hun husker med glede.

–Jeg husker det var veldig artig å være med på dette, så nå forsøker jeg å hjelpe de aller yngste, sier hun.

Journalisten er en smule betenkt når han forlater kunstgressbanen. At Real Madrid nettopp har spilt 1–1 mot Barcelona i den lokale utgaven av El Classico hører vel til normalen, men at Manchester United får grisebank av trøndernes stolthet Rosenborg, lover slett ikke godt like før den engelske serien sparkes i gang i helga.

Juventus og Manchester City barket sammen i Champions Leauge og i bakgrunnen følger managerne Nora Svahaug og Emilie Joramo spent med. Foto: Jan Inge Flå