- Det var en helt sinnsyk opplevelse. Dette er det råeste jeg har vært med på, forteller Bård Botten til Opdalingen på telefon fra Canada.

For kun et par timer siden løp han i mål på cirka tre timer på den 15 kilometer lange løypa under VM i hinderløype. Han endte på en respektabel 22. plass i klassen M50+ av 482 i klassen. Totalt var det 43 hinder han skulle gjennom og Botten klarte alle hindrene på første forsøk.

- Det var mange som kollapset underveis, for det var en ekstrem tung løype. Det var som en alpinbakke, rett opp og rett ned. Da jeg krysset mållinjen var jeg helt ferdig, forteller oppdalingen.

Formen var på topp

Han forteller at han hadde en god dag i løypa og at han følte seg utrolig sterk i overkroppen fra start til slutt.

- Hadde jeg mistet båndet mitt, hadde jeg vært ute av VM. Heldigvis gikk det bra, sier han.

Botten har deltatt på flere Thoughest-arrangement i år og så langt har han tapt for en mann. I Oslo slo vedkommende Botten med rundt 40 sekunder. I dag løp de sammen i 13,5 kilometer og fulgte hverandre tett.

- Men på det fjerde siste hinderet rykket jeg i fra og slo han et sted mellom ti-tjue minutter. Jeg ble beste norske i Canada, sier Botten.

Takker treneren

- Hvordan vil du beskrive oppladningen du har hatt fram mot dette mesterskapet?

- Den har vært perfekt. Jeg har vært i utrlig god form og jeg var også i kjempeform under løpet. I klassen min er det mange gode som er med og som er i god form, og det er utrolig deilig å kunne hevde meg blant de beste, sier Botten.

I forkant av dette mesterskapet har han fått god støtte og treningshjelp av Geir Karlsen.

- Uten han hadde det ikke gått. Vi har hatt et utrolig godt samarbeid og han kjenner meg godt og vet hva jeg må gjøre for å kunne hevde meg i slike konkurranser. Det er rett og slett crossfit-rettet trening som gjelder, sier han.

- Frister det til gjentakelse?

- Ja, så absolutt. Når jeg kommer hjem skal jeg ha 14 dagers pause, så starter jeg allerede med forberedelsene til neste VM, sier Botten.