Mesterskapet ble arrangert i Verdal og hadde deltakere fra både Nord- og Sør-Trøndelag.

I knivskarp konkurranse med 36 andre ekvipasjer, ble gjeterhunden belønnet med hele 93 av 100 oppnåelige poeng av dommerne i klasse 1, og eier Kjell Olav Hoel i Rennebu er godt fornøyd når han nå kan titulere seg som Trøndersk mester etter helgens stevne.

–Jeg har holdt på med dette i åtte år, så det var fint å få litt lønn for strevet, sier han.

Hoel, i samspill med JILL, som også er en fire år gammel Border collie, deltok i tillegg i klasse 2, der de hanket inn en meget respektabel 2. plass med 89 poeng. Bortimot full klaff, med andre ord. Det er imidlertid ikke glasspokaler som er drivkraften med hundeholdet.

–Dette er en kjempehobby, der samspillet mellom dyr og mennesker er det essensielle. Det gir meg avkobling fra alt annet i hverdagen, sier han.

De premierte hundene er importerte, og championen MEG kom flybåren fra Wales så sent som i fjor.

–Det ligger en stor jobb foran deg når du kjøper en hund som allerede er igangsatt. Det må stemme med den nye eieren, noe som er nokså krevende, sier han.

Kjell Olav har, i tillegg til å drive med sauehold, intet mindre enn ni Border collier på gården Lånkmoen i Rennebu. Han driver med avl, er utdannet instruktør og tar også imot andres hunder for opptrening. Det er altså en hobby som nærmest er blitt til en altoppslukende interesse.

–Når du først har begynt med dette, går det fort til hodet på en. Kall det gjerne hundegalskap, ler han.