Midt-Norge utdannet i helga 21 nye skyteinstruktører under kurset som ble avviklet på innendørsbanen til Rennebu skytterlag på Berkåk.

Kurseltakerne kom fra Namdal i nord til Romsdal i sør. Kursleder Runar Sørensen fra Det frivillige skyttervesen hadde med seg instruktørene Leif Gravem og Tor Gaute Jøingsli som alle har hatt tilknytning til landslaget.

Rennebu skytterlag stilte med lokaler og bevertning. Storparten av kursdeltakerne overnattet på Berkåk denne helga, og det virket som det var en sammensveiset gjeng med godt humør som i helga var samlet i Rennebu.

Sørensen fremhever at det viktigste med slike kurs er å skolere instruktører som kan tilrettelegge for gode og sikre miljø som grunnlag for rekruttering og godt ungdomsarbeid.

- Av innholdet er leksjonen om sikkerhet desidert det viktigste, men skytestilling, sikting, avtrekk, konsentrasjon og undervisningstrening er en stor del av kurset, forteller Trond Jære i Gauldal Skyttersamlag.

Runar Sørensen fremhevet også lokalitetene på Berkåk som meget godt egnet til slike kurs. Søndag ettermiddag var det avsluttende elevøvelser og engasjerte kursdeltakere bekrefter at kurset har gitt ballast for å kunne fungere som instruktører.

- Bjørnar Holsetstuen er nyvalgt ungdomsleder i Opdal og Midtbygden skytterlag, og han var også begeistret for opplegget.

Bjørnar forteller at han er forholdsvis fersk i slik sammenheng, men mener slik skolering gir en god ballast for ungdoms- og rekrutteringsarbeid i eget lag.

- Jeg føler meg mer kompetent og fått større tyngde til å ta fatt på oppgaven som ungdomsleder forteller Bjørnar.

En annen lokal kursdeltaker er Karin Haukli som jobber som lærer ved Rennebu barne- og ungdomsskole. Karin er tidligere aktiv skiskytter og nå som lærer involvert i prosjektet ”Skyting for mestring” sammen med Mona Isene.

Karin er full av begeistring når vi snakker med henne etter kursavslutningen og sier at hun allerede førstkommende torsdag gjør comeback på trening.

- I tillegg til at kurset gir meg økt kompetanse som skyteinstruktør fikk jeg også tent gnisten til å selv begynne med skyting igjen, sier hun.

Som lærer er Karin vant til å jobbe med ungdom, men sier at kurset har gitt henne nye idéer slik at instruksjonene kan bli mer variert og interessante.

Så hvem vet, kanskje får vi se både Bjørnar og Karin på Landsskytterstevnet på Stjørdal neste år ?