Milliardær og RBK-sjef Ivar Koteng går inn som ny hovedsponsor for langløpslag. Etter at United Bakeries trakk seg ut i vår, har oppdalsløper Astrid Øyre Slind, Vasalopp-konge John Kristian Dahl og de andre løperne på laget stått uten hovedsponsor.

– Vi er selvfølgelig veldig glade og takknemlige for at Koteng blir en del av laget. Det betyr at vi får økonomi til å satse så hardt som vi må for å gjenerobre tronen som verdens beste langløpslag, sier Astrid Øyre Slind til Opdalingen.

Team Koteng blir et heltrøndersk lag og budsjettet blir på i overkant to millioner kroner. De andre på laget er Tore Bjørseth Berdal, Torleif Syrstad, Stian Holgård og manager Bernhard Rønning.

– Det er ekstra artig at vi som et trønderbasert lag får enda sterkere forankring i Trøndelag, forteller hun.

– Hva betyr det for deg personlig å få med Koteng på laget?

– Det betyr at jeg får gått alle renn, og at vi har med oss smøreteam og så videre, som gir meg alle forutsetninger til å vinne, noe som jo er målet med idrettssatsing, sier Øyre Slind.

– At vi er i samme bås som Rosenborg er selvfølgelig stort, og må bety at Koteng er interessert og har trua på oss, fortsetter hun.

Laget starter sesongen i helga i sveitsiske Pontresina. Høydepunktene utover sesongen blir Birkebeinerrennet, Marcialonga og Vasaloppet.

– Jeg tror vi har et meget sterkt lag, som har gjort en vanvittig bra treningsjobb i sommer og høst. Vi trives veldig godt sammen, så vi har alle forutsetninger til å gå fort og være med å dominere langløpscupen i år, sier Øyre Slind.

Koteng har tidligere sponset Team Trøndelag, der John Kristian Dahl var en av løperne. Det var sistnevnte som tok kontakt med Koteng og spurte om råd.

– Jeg har en viss interesse for ski i bunnen. Tilfeldighetene førte til at jeg ble spurt, og da sa jeg ja, sier Koteng til Adresseavisen.

Astrid Øyre Slind har hatt han solid start på sesongen. På tikilometeren i klassisk stil under sesongåpningen på Beitostølen forrige fredag gikk hun i mål som nummer seks, 1:27.5 bak den suverene vinneren Marit Bjørgen.