Tirsdag kveld denne uken kunne hockeyentusiastene i Oppdal endelig starte sesongen på isen ved idrettsanlegget i Oppdal sentrum.

Tidligere i november startet dugnadsgjengen i Oppdal Hockey arbeidet med å vanne banen og få på plass vantet. Ustabilt vær førte til at det tok litt lengre tid enn ønsket å få ordnet isen.

– Det er sykt deilig å endelig starte i gang hockeysesongen. Dette er verdens morsomste lag-idrett, og når vi i tillegg har lagt ned litt innsats for å få til banen, er det ekstra gøy å komme i gang, sier Tore Meirik i Oppdal Hockey til Opdalingen.

På sesongens første trening var det elleve personer som møtte opp med skøyter, hjelm og kølle. Aldersspennet er stort hos gjengen som brenner for ishockey. Tirsdag kveld var den yngste 15 år, mens de eldste spillerne var godt voksne.

– Elleve spillere er et perfekt antall som gjør at vi kan spille fem mot fem med en innbytter. På den måten får vi korte og intense økter, sier Meirik.

Trener tre dager i uka

I løpet av alle vintrene de har spilt hockey på banen har nesten alle de største hockeynasjonene vært representert.

– Vi har faktisk hatt med mennesker fra Canada, Tsjekkia, Sverige, Slovakia og Finland. Det synes vi er kjempeartig. Nå mangler vi bare å få med amerikanere og russere, forteller han.

Hver gang gjengen spiller hockey ender det opp med å bli morsommere enn de trodde på forhånd.

– Det artigste med hockey er når det går fort og vi får til småspill. Vi har også laget en regel om at det er lov med litt muntlig slåssing, sier Meirik og smiler.

Tre ganger i uka har de planer om å trene utover vinteren. Meirik forteller at oppmøtet varierer, men at de prøver å få til trening uansett.

Planlegger barnehockey

Som i fjor har Oppdal Hockey planer om å arrangere barnehockey en gang i uka.

– Det er bare å ta turen og bli med. Det bruker å være ganske bra oppmøte på treningene. Vi har ennå ikke bestemt trenings-tidene, så vi må ha et styremøte før vi kan gå ut med det. Vi oppfordrer folk til å følge med på Facebook-siden vår, sier Meirik.

Selv om banen nå er åpen, må folk være oppmerksomme på været og forholdene før de snører på seg skøytene.

– Det er fortsatt ganske tynn is, så hvis det blir varmegrader må folk vise hensyn og holde seg unna banen, forklarer han.