Til helga arrangeres Oppdalsrennet og Trøndercup i Kåsen. Med snøfallet som kom tidligere denne uka, er det duket for ei helg med fart og moro og gode forhold. Hanne Langseth og Jorid Grut Meland er rennleder for hvert sitt renn i helga og de storgleder seg til det som skal skje i Oppdal til helga.

– Jeg har forventninger om at det skal bli et bra arrangement, forteller Jorid Grut Meland til Opdalingen.

– Vi har et ønske om å få vist fram Oppdal og Oppdal skistadion fra sin beste side, og hvilke muligheter vi har for store og små arrangement i anlegget vårt i Kåsen, forteller Hanne Langseth.

Solid gjeng fra Oppdal på startstreken

Rennleder for Trøndercupen, Jorid Grut Meland, forteller at det er 208 påmeldte til skiskytterrennet på søndag.

– Det kommer deltakere fra Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre. Fra Molde i vest til Snåsa i nord. I tillegg er det en solid gjeng fra Oppdal som skal være med, og de gleder seg til å konkurrere på hjemmebane, sier Grut Meland.

Det er Oppdal IL som arrangerer kretsrenn i friteknikk for aldersbestemte klasser førstkommende lørdag. Rennet er for klassene åtte år og opp til senior. Per dags dato er det 117 påmeldte til Oppdalsrennet.

– Vi har påmeldte fra flere nabofylker og kommuner, men flertallet er fra Trondheimsområdet, spesielt fra Byåsen og Strindheim. Meråkerrennet blir også avviklet førstkommende lørdag, og er et renn mange i Trondheimsområdet er kjent med, mange velger nok derfor å dra dit i stedet. Flere hadde nok valgt Oppdal om det ikke hadde kollidert med rennet i Meråker. Dette er lærdom til neste gang vi skal arrangere langrenn, sier Langseth.

Gode forhold i Kåsen

Snøen har lavet ned over hele Oppdal så langt denne uka og både Langseth og Grut Meland håper at de snart kan åpne en lengre løype i Kåsen.

– Per dags dato er løypa to kilometer og jeg er sikker på at 2,5 kilometeren nærmer seg klar. Det er veldig gode forhold i Kåsen for øyeblikket, sier Grut Meland.

– I Kåsen er det produsert mengder med kunstsnø de siste ukene og dette gjør at vi har en fordel når vi skal søke om å ha skirenn tidlig i sesongen. Dette legges merke til utenfor kommunegrensa, og trekker klubber som har lyst til å komme seg tidlig ut på snø. I tillegg til gode snø- og værforhold, er vi avhengig av at mange frivillige stiller opp og bidrar. Dette er ikke noe problem, folk er veldig positive og ønsker å hjelpe til på arrangementet, så nå er det bare å se frem til lørdagen, sier Langseth.

– En viktig inntektskilde

Hvor viktig er det for klubben å arrangere et renn som dette?

- Det er veldig viktig. Vi får vist fram Oppdal og hva vi har å by på og det vil gi ringvirkninger til resten av bygda. Alle klubbene i Trøndelag bidrar til at det kan arrangeres renn i hele Trøndelag. Det krever mye folk for å få dette til å gå i rundt og det er vi sikker på at vi skal klare å få til, sier Grut Meland.

Langseth påpeker at helgas arrangement er en viktig inntektskilde for klubben, i tillegg til at det er viktig for rekruttering til sporten.

– Vi håper at barn og voksne benytter seg av muligheten for å gå skirenn på hjemmebane, dette er en fin mulighet for alle fra åtte år og oppover å gå sitt første renn i kjente omgivelser i nærområdet. Det er viktig for barn og ungdom i Team Oppdalsbanken å se at de trener for å gå skirenn, og dette får de nå muligheten til i hjembygda. Det er også viktig for klubben å trene på å arrangere skirenn, vi ser for oss å arrangere flere renn i fremtiden. Oppdal er kjent for å arrangere mange og gode arrangement, og det trekker folk til bygda som kommer bla næringslivet til gode. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Langseth.

I november i fjor ble det kjent at Norges Skiskytterforbund har tildelt Oppdal Idrettslag Hovedlandsrennet 2019. Grut Meland sier at det er en fin erfaring opp mot rennet i 2019 å få arrangere større renn i Oppdal.

– Hovedlandsrennet kommer til å bli kjempestort og heldigvis har vi en rutinert kjerne som er med. Det er utrolig viktig at vi øvd oss på slike arrangement som dette, sier Grut Meland.