Norges håndballjenter har så langt feid sine motstandere av banen i verdensmesterskapet i Tyskland, og står med tre seire av tre mulige. Sentralt på laget til Thorir Hergeirsson finner vi strekspiller, forsvarsbauta og halvt rennbygg, Kari Brattset.

- I mine øyne er nå Kari Brattset kanskje Norges viktigste spiller. Hun er den eneste man ikke har en fullgod erstatter for, skriver Stig Nygård i sin VM-blogg på TV2.

- Et herlig menneske og en tøff spiller, er karakteristikken fra forsvarskollega Heidi Løke i et intervju med Bergens Tidende.

Kari Brattset (26) debuterte på landslaget i EM-kvalifiseringskampen mot Romania i 2016, og fikk sin mesterskapsdebut i årets første kamp i VM, mot Ungarn.

Pappa Per Brattset vokste opp i Rennebu, og besteforeldrene Magnhild og Magne Brattset i Gisnåsen følger naturlig nok mesterskapet med særlig interesse.

- Vi er litt på hugget når kampene går, ja, sier Magne.

Magnhild og Magne opplever også stor interesse fra folk de møter, og det er mange som vil ha sin del av "æren" for gromjentas suksess på håndballbanen.

- Det skal ikke mye til for at de sier at de er i slekt med henne, smiler Magnhild.

Bestemor og bestefar er relativt sindige personer, og tar ingen ting for gitt, selv om de innledende kampene i mesterskapet står til laud, for laget som helhet, og for barnebarnet.

- Gullet er ikke utdelt ennå, sier Magnhild på nøkternt vis.

Hun karakteriserer barnebarnet som en flink lagspiller, som aldri fremhever seg selv.

- Hun har alltid vært ei enestående jente. Viljesterk og veldig snill, sier bestemor stolt.

Håndballaget til Hergeirsson er hele Norges kjæledegger (det er lov å skrive det, er det ikke?), og seertallene viser at hele nasjonen følger med når verdens beste håndballjenter spiller sine mesterskapskamper.

- Det er bra at kampene går på en kanal alle har, sier Magnhild.

At Kari Brattset er rennbygg er hevet over enhver tvil, men det er også flere på laget som skal ha sine røtter fra Rennebu.

- Camilla Herrem har sine aner fra Rennebu, folk jeg har snakket med sier at navnet Herrem ikke finnes noe annet sted i landet, sier Magne.

Karis lagvenninne fra Vipers Kristiansand, Malin Aune, stammer vistnok fra Sundset i Rennebu. Malin er ikke med i VM, men var med og tok EM-gull for Norge i fjor.

Kari er altså fullt opptatt med mesterskapsspill i Tyskland, men hun glemmer ikke slekta, selv om hun står midt oppe i ståheien der nede.

- Hun spurte men hva jeg ønsket meg til jul, og da svarte jeg en verdensmester. Det syntes hun var mye forlangt, men lovte å gjøre sitt, sier Magne.

Det forbauser oss ikke om ønsket blir oppfylt, for både Kari og laget ellers har levert så til de grader så langt.

Norge spiller sin fjerde kamp i verdensmesterskapet i håndball mot Tsjekkia . Kampen går torsdag kveld, og etter seieren mot Ungarn tirsdag kveld er Norge allerede klare for 1/8-finale.

For ordens skyld; finalen i årets VM spilles i Hamburg søndag 17. desember.