Løpere fra åtte år og oppover stilte på startstreken da Oppdalsrennet ble arrangert lørdag. Forholdene på skistadion i Kåsen var det ingen ting å utsette på, værgudene stilte også på lag, og det hele ble en flott dag da ungdommen konkurrerte om å gå fortest rundt den 1, 2, 3 eller 5 kilometer lange distansen, alt etter hvor gamle de var.

Det var ikke overraskende mange fra Oppdal og Rennebu som stilte til start, en av dem var Frida Vikin fra Rennebu IL.

- Det var litt vanskelig føre og noen problemer med å holde balansen noen steder, men alt i alt er jeg godt fornøyd med løpet, sier 12 åringen ved målgang etter å sikret seg en delt tredje plass i sin klasse.

Fredrik Thun Almlid, Oppdal IL, stilte i klasse G 14 år, og gikk 3 kilometer på lørdag.

- Jeg har fått trent litt for lite, og er egentlig litt mellomfornøyd. Men forholdene i løypa var meget bra, sier friskusen etter å ha fått igjen noe av pusten etter kraftanstrengelsen.

Fredrik er ikke i verre form enn at han gikk inn til en 5. plass i klassen, bare 35 sekunder bak vinneren Ola Sugustad Antonsen, Meldal IL.

- Nja, vet ikke helt, svarer Amund Hokseng Øien, Oppdal IL, når vi spør om en kommentar like etter målpassering.

Amund var ikke mange sekunder bak vinneren i klasse G 15, men sier at han ennå er et stykke unna formtoppen.

- Jeg har trent bra i det siste, men det ble hardt den siste runden, sier Amund som er vel så mye skiskytter som langrennnsløper, og den unge hardhausen stiller derfor til start også i søndagens skiskytterkonkurranse.

I de klassene der det gjennomføres tidtaking, altså fra 11 år og oppover, gikk Thyra Ramsem, Rennebu til topps i klasse J 11, Håkon Røsten Oppdal IL vant klasse G 13 med relativt klar margin, 18 sekunder foran andremann.

Nora Flotten Volden, Oppdal IL, stilte ensom til start i klasse J 15, men sparte ikke på kruttet av den grunn, og vant i mangel på konkurrenter naturlig nok denne klassen.

Også Mia Norheim, Oppdal IL, var ensom svale i klasse K 18, gikk 5 km på tiden 16:53, noe som bare er ti sekunder saktere enn vinneren i klassen over. Noe som tyder på at heller ikke hun sparte på kreftene i løypene rundt skianlegget i Kåsen.

Start nummer 61 i klasse G 12 lener seg bokstavelig talt på gjerdet når vi rusler bort for å ta en prat. Jonas Uv Værnes, Rennebu IL, virker å ha et nokså avslappet forhold til det hele.

- Jeg er bra fornøyd, men vet ikke hvordan det gikk sånn resultatmessig. Jeg får vel bare vente å se, sier han.

(Jonas havnet omtrent midt på treet (gjerdet), og ble med det beste løper fra Rennebu og Oppdal i sin klasse).

Totalt 147 løpere stilte til start i lørdagens kretsrenn i friteknikk ved Oppdal skistadion.

Allerede på søndag arrangeres det nytt renn i Kåsen. Da er det skiskytterne som skal i aksjon.

- Det er omtrent 360barn, ungdommer og voksne som skal starte i Kåsen i helga. Det synesjeg er positivt for Oppdal som destinasjon, der mange kommer hitmed hele familien og overnatter på hytter og hotell. Så dettedrypper på alle i bygda. Kanskje skal de handle litt diesel ellermatvarer også, sier Tore Gjønnes til Opdalingen.

Gjønnes er også klar på at det arbeidet som legges ned i forkant av vinteren, er helt avgjørende for å få mest mulig optimale forhold i selve skisesongen.

- Uten kunstsnøen vi har produsert i Kåsen på dugnadhadde ikke det vært mulig å arrangere renn i Kåsen. Det viser hvor viktig det er med kunstsnø påOppdal for å skape aktivitet og ikke minst sette Oppdal på kartet, sier han.

Se noen bilder fra lørdagens skifest i Kåsen øverst i saken.