Ustabil vind gjorde søndagens Oppdalssprint/Trøndercup1 i skiskyting til en krevende oppgave for løperne. Plusser vi på med at det var nesten ti minusgrader i løypa, kan vi trygt si at skiskytterkonkurransen ble en bitende kald opplevelse for både deltakere og publikum.

Resultetene fra standplass, viser med all tydelighet at vindkast ikke er det utøverne av denne sporten setter mest pris på. Det hjelper nesten ikke å skru siktet, når man aldri vet hvilken retning trekken kommer fra.

Oppdal IL har likevel all grunn til å slå seg på brystet med et godt gjennomført arrangement, været er det som kjent ikke så mye vi kan gjøre med, og tøffingene vi pratet med etter målgang, var stort sett fornøyd med løypene og tingenes generelle tilstand.

- Jeg skjøt to fulle hus og er veldig fornøyd. Men det er kaldt da, sier Lone Vaagen fra Rennebu IL der hun hutrende står i målområdet etter å ha gått 0,8 km tre ganger og skutt to ganger på standplass.

Nora Flotten Volden, Oppdal IL, var også forholdsvis tilfreds etter å ha gjennomført et solid løp i Kåsen.

- Jeg traff åtte ganger og er godt fornøyd med det. Løypene var også helt greie, sier hun før hun skynder seg å ta på varmere klær.

At Nora har grunn til å smile bredt, viser også resultatlisten. I klasse J 15, der deltakerne gikk tre ganger 1,3 km og skjøt en gang liggende og en gang stående, var det bare Martine Sagen fra Byåsen Skiskytterlag som tuktet Oppdalsjenta.

Noras litt eldre klubbvenninne Kristine Hokseng Øien, pådro seg tre bom, men gikk styggfort i sporet. Eleven ved Meråker videregående skole vant klasse K 18 i suveren stil, og var over minuttet foran nummer to.

- Forholdene er veldig bra, men jeg har hatt litt dårlig oppkjøring, så det ble tungt, sier hun, på tross av den overlegne seieren i klassen.

Håkon Halseth, Rennebu IL/NTG-L, slet også med den lunefulle vinden, og bommet på halvparten av skuddene. Men god fart i sporet sørget likevel for at talentet bare var 40 sekunder bak vinneren av klasse M 17 i mål.

- Jeg hadde vinden midt i mot på standplass, så det ble dårlig skyting. Løypa var nokså isete, men det er jo likt for alle, så jeg synes alt i alt det gikk helt ok, sier han.

Av lokale løpere, merker vi oss ellers seier til Stine Hårstad, Rennebu IL i klasse J 11 år og Guro Ytterhus, Rennebu IL i klasse J 14.

Dagens skiskytterkonkurranse i Folldal ble avlyst på grunn av kulde, og derfra kom det nærmere 15 etteranmeldte løpere og stilte til start i Oppdal.

Det er gjort en stor jobb, både  i forkant og under gjennomføringen av helgas to store skiarrangement i Kåsen, og deltakere og støtteapparat Opdalingen snakket med, roser arrangørene for to godt gjennomførte konkurransedager på skistadion i Oppdal.

Se bilder fra søndagens Oppdalssprint/TC1 ved Oppdal skistadion øverst i saken.