- Først og fremst er det veldig gledelig at vi nå får på plass ny idrettshall i Oppdal og en ekstra hallflate. Det vil bety mye for bygdas idretts- og kulturliv og ikke minst for skolene som får større frihet i timeplanleggingen, forteller Kristian Torve til Opdalingen.

I dag vedtok fylkestinget at en ny idrettshall i Oppdal skal ferdigstilles i 2019.

Ingvill Dalseg forteller til Opdalingen at de har fått inn flere innspill med ønske om å se på effekten av å plassere den nye hallen nær den gamle.

Spørsmål som:

  • Hvorfor ser ikke kommune og fylke driftsfordelene med å bygge sammen?

  • Hvorfor ser ikke kommune og fylke verdiene av en stor felles idretsarena?

  • Hvorfor ser ikke kommune og fylke verdien av en messe/ konferanse/ festival arene ute i destriktene?

  • Hvorfor betyr ca 150 meter avstant til videregående mere enn at hallene bygges sammen?

- Det er altså slik at muligheten for å få til en så stor arena under samme tak forsvinner, hvis ikke de minste hallene plasseres så nærme hverandre at de i et byggetrinn 2 kan bygges sammen. Å bygge på en av hallene igjen til en storhall, vil ikke skje på i alle fall 20-30 år. Det er for lenge i en kommune og et fylke som prater stort om IKON, og større arrangementer til bygda. Kristian og jeg ba i dag fylkestinget om å se en gang til på muligheten for dette, uten å forsinke byggestart og uten økte kostnader. Og vedtaket ble enstemmig, forteller Dalseg til Opdalingen.

Torve mener det er riktig at kommunen og fylkeskommunen går en ekstra runde og vurderer om man skal plassere de to hallene tettere hverandre, slik at man får utnyttet sambruksmulighetene som ligger der.

- Det skal ikke føre til utsettelse for byggeprosjektet, sier Torve.

Forslaget i behandlingen av saken ble fremmet av Kristian Torve (A) på vegne av A, SV, Sp, KrF, MDG og H.

Fylkestinget vedtar at:

  • Idrettshall i Oppdal gjennomføres innenfor en kostnadsramme på 99 millioner 2016- kroner.

  • Idrettshall i Oppdal ferdigstilles til skolestart i 2019.

  • Trøndelag fylkeskommune skal være eier av idrettshallen. Oppdal kommune betaler årlig leie tilsvarende 1/3 av samlete kapital- og driftskostnader.

  • Investeringskostnadene dekkes gjennom spillemidler, momskompensasjon og økt låneopptak.

  • Rådmannen bes snarest gå i dialog med kommunen for å sikre en plassering av ny hall som gir mulighet for god sambruk med eksisterende hall. Byggestart skal ikke forskyves (tilleggsforslag, vedtatt som nytt kulepunkt fem).