Per Nils Johansen fra Berkåk er litt over middels interessert, i sport generelt, og Rosenborg spesielt. Blant annet har han vært medlem av klubben i sitt hjerte siden 1968, altså i nesten femti år.

- Det er nok ikke mange som har vært medlem så lenge, i hvert fall ikke blant de av oss som kommer fra distriktet rundt, sier han.

Tradisjonen med multefesten på Brakka, startet andre året etter at Rune Bratseth, også kalt tidenes norske landslagsspiller, kom hjem etter oppholdet i tyske Werder Bremen.

Bratseth spilte på Rosenborg og trente, sammen med avdøde Knut Torbjørn Eggen, seniorlaget til Rennebu, da han ble hentet til Bundesliga. Kontakten med Rennebu har siden vært tett, blant annet har Bratseth hytte i Ånegga på Nerskogen.

Fjellets gull er plukket på hemmelig sted av Odd Voll på Stamnan, mens det er kona Liv som har laget multekremen.

Og når erkepatriotene Per Nils Johansen, Inge Olav Hatvik, Per Joar Hårstad, Eivind Flå, Torstein Sneisen, og Magne Olav Johansen entrer den trønderske fotballens aller helligste med litervis av tradisjonsdesserten i bøtta, er det ikke få av klubbens velkjente fjes som gjerne vil smake på godsakene.

- Mmm, dette er virkelig godt, skryter verdens beste møtende spiss etter å ha forsynt seg for n'te gang.

Gøran Sørloth er i sitt ess, der han sitter ved bordet og forteller historier fra sitt liv med Troillongan. Supplert av Rune Bratseth, Magnar Florholmen og Harald Sunde, er det litt av hvert vi får høre fra det indre liv i klubben.

Ofte er den verbale mitraljøsen Nils Arne Eggen sentral i historiene, og selv om lektoren fra Orkdal ikke dukket opp denne gang, er også han blant dem som har fått smake på delikatessene fra Rennebu i årenes løp.

Harald Martin Brattbakk (som, tenkte vi det ikke, stammer fra i Rennebu), Bent Skammelsrud, Bjørn Hansen, Stig Inge Bjørnebye og mange andre vi ellers bare ser på TV, stikker også gjerne nesen innom i håp om å få en bit av godsakene rennbyggene bringer med seg til by'n.

- Det startet med multekrem, og så ble det også kake etter hvert, sier Per Nils.

Bløtkaken er et kapittel for seg, der den står usprettet, med marsipanbilde av to generasjoner Bendtner og Matthias Vilhjalmsson på toppen. Det er nesten så ingen tør å starte fråtsingen, så flott er den.

Magne Olav Johansen er for øvrig sønn av Per Nils, og om det faderlige opphav er lidenskapelig tilhenger av Rosenborg, blir det egentlig bare båbær mot sønnens altoppslukende interesse.

Magne Olav har blant annet en kjeller full av Rosenborgdrakter, vel og merke trøyer som spillerne har hatt på i kamp. Det følger en historie nesten med hver eneste trøye, for eksempel da stopperbautaen syntes den ble i trangeste laget.

- En av trøyene er den Tore Reginiussen ødela under en kamp, sier Magne, og tenker på da midtstopperen syntes den ble for trang i halsen, og like godt rev opp hele stasen i forsøket på å få puste ordentlig.

Samlingen, som i tillegg inneholder masse andre klenodier, har tidligere vert omtalt i både aviser og fjernsyn, og uoffesielle tall sier at i kjellerstuen henger det godt over tre hundre unike trøyer.

Skulle det plutselig være flere av samme sort i samlingen, selger han dem og gir pengene konsekvent til barneklinikken ved St. Olavs Hospital.

Gøran Sørloth har fortalt sin siste historie for denne gang, og det begynner å nærmere seg oppbrudd rundt "Rennebubordet" på Brakka.

Men om et års tid reiser delegasjonen fra Rennebu atter inn til sitt fotballmekka, bokstavelig talt medbringende godsaker i bøtter og spann.

Nå venter de utålmodig på at neste sesong skal sparkes i gang, og i mens har den harde kjerne for lengst sikret seg sesongkort, selvsagt på sin faste plass på tribunen.

-for ingen banke' RBK, å-hei-å-hei-å-hei-å-hå-å-

Se bilder fra multefesten på Brakka øverst i saken.