Denne uken har junior B-VM gått av stabelen i Lohja, Finland. Det norske junior damelandslaget kjemper om å sikre seg en plass i junior-VM, som går av stabelen i mars.

Junior B-VM er en kvalifiseringsturnering for junior-VM i mars. De må bli topp tre for og kvalifisere seg til VM.

Laget består av Maia Ramsfjell, Martine Rønning, Mille Nordbye, Victoria Hewitt Johansen og Eirin Mesloe. Med seg som coach har de Sander Rølvåg.

Norge har gått gjennom hele gruppespillet uten tap og har storspilt fra første kamp. De ble klare for sluttspillet med to kamper igjen i gruppespillet.

Norges gruppespillkamper:

  1. Norge - Romania 12-3

  2. Norge - Australia 10-4

  3. England - Norge 0-16

  4. Tsjekkia - Norge 3-8

  5. Norge - Ungarn 9-2

  6. Italia - Norge 0-7

I kvartfinalen var det Latvia som var motstanderen. Det var Latvia som startet kampen best, for etter at ingen av lagene tok poeng i den første omgangen. Latvia sikret seg ett poeng i den andre omgangen. Norge slo imidlertidig tilbake i fjerde omgang, hvor de tok to poeng. Latvia tok to poeng i den femte omgangen, før Norge svarte med å ta hele fem poeng i den sjette omgangen. Det ble ytterligere to poeng til Norge i den sjuende omgangen.

Kampen var over etter den sjuende og Norge vant 9-3 mot Latvia. I morgentimene onsdag møter Norge Tyrkia i semifinalen. Vinner Norge den kampen er laget klar for junior-VM i mars.