Sykkelritt på Nerskogen

Av

Søndag 21. juni er det duket for en nyvinning innen tur- og trimaktivitetene i Rennebu. Da går tidenes første Nerskogritt av stabelen, et grus- og asfaltritt på henholdsvis 48 og 20 kilometer.

SYKKEL I KOMMUNESTYRESALEN: Nerskogsrittet er et samarbeid mellom Nerskogen Grendalag, Oppdal sykkelklubb og Rennebu Idrettslag, her representert med henholdsvis Arve Krovoll, Jan Ove Henriksen og Kjetil Værnes.

SYKKEL I KOMMUNESTYRESALEN: Nerskogsrittet er et samarbeid mellom Nerskogen Grendalag, Oppdal sykkelklubb og Rennebu Idrettslag, her representert med henholdsvis Arve Krovoll, Jan Ove Henriksen og Kjetil Værnes.

DEL

RENNEBU: Nerskogrittet er blitt til gjennom et samarbeid mellom Nerskogen Grendalag, Oppdal Sykkelklubb og Rennebu Idrettslag. Målet er å tilby et kortere og litt mindre krevende alternativ til de store terrengsykkelrittene.

Økende aktivitet

Det er en økende interesse for sykkelsporten, både blant aktive og mosjonister.

– Dette rittet er tenkt som et tilbud, ikke bare til proffene, men kanskje i like stor grad til alle andre som liker å ferdes på to hjul. På Nerskogen økes jo antall fritidsboliger også, det utløser igjen større behov for tilrettelagte aktiviteter, fortalte Kjetil Værnes som representerte Rennebu Idrettslag under onsdagens pressekonferanse, der planene ble presentert.

Han fikk medhold i dette av Arve Krovoll fra Nerskogen Grendalag som selv har oppservert svært mye sykling blant hyttefolket på Nerskogen. Ordfører i Rennebu, Bjørn Rogstad var til stede på pressekonferansen.

– Ikke fordi at dette er et kommunalt tiltak, men fordi det naturligvis er av kommunal interesse. Vi i Rennebu har ingen tradisjon for å arrangere sykkelritt, men vi mener vi er gode til å arrangere skirenn, ulike kulturarrangement og lignende, så kompetansen har vi, sa han.

Nerskogsprosjektet

Arve Withbro er med i arbeidsgruppa med deltagere fra begge sider av kommunegrensa, som arbeider med å legge til rette for sykkelrittet. Et av Nerskogsprosjektets tiltak er å arrangere dette rittet og med det skape enda bedre relasjoner mot fritidsfolket. Hyttefolk, næringsinteresser og andre er intervjuet om hvilke tiltak som er av interesse, dette munnet deretter ut i en tiltaksplan. I denne planen er et av momentene «opplevelse og tilrettelegging av aktiviteter», og en av aktivitetene blir nå altså konkretisert gjennom Nerskogsrittet.

300 deltagere

Det overordna målet for dette rittet er å skape et sykkelritt til glede for alle. Løypa vil gå på grus og asfalt og for de sprekeste være 48 km lang. Samla stigning blir 905 meter, der det laveste punktet ligger på 330 meter over havet og det høyeste 813 moh. I grove trekk kan vi si at løypetraseen går fra damfestet ved Granasjøen, rundt Leverdalen til skisenteret og tilbake «mot bygda» langs fylkesveien.

Ved Lauvåsen går traseen på en fin grusvei ned mot Hoel og herfra følger rittets hardeste parti med en sammenhengende stigning til Kvenndalen. På dette avsluttende strekket vil nok feltet definitivt løse seg noe opp, slik at en temmelig sikkert unngår massespurt ved målgangen ved Granasjøen. Arrangørene har som målsetting å samle minst 300 deltagere til premieren og synes du det høres litt ambisiøst ut for egen del å sykle den lengste løypa, er det fult mulig å delta i trimklassen. Her er traseen vesentlig flatere, og vil bli på ganske nøyaktig 20 kilometer. Underlaget består som sagt av grus og asfalt, og intensjonene er at både barn og godt voksne skal ha mulighet for å delta.

Artikkeltags