...
Flere har spådd 2012 som et gjennombruddsår for bergenske A-laget. I august spiller gjengen, her prepresentert ved Girson Dias, på Øya. Foto: Skjalg Ekeland, Bergensavisen/ANB

Øya snart komplett

Fire nye navn er på plass, for å gjøre Øyafestivalen enda mer komplett.

Publisert 24.05.2012 kl 12:49 Oppdatert 24.05.2012 kl 12:55

Tips en venn på e-post:Programmett til Øyafestivalen 2012 er snart komplett, opplyser arrangøren torsdag.

Nå i innspurten er fire navn på plass, som på hver sin måte vil være høydepunkter i programmet i Middelalderparken: Plateaktuelle Screaming Females og popfavorittene Metronomy kommer til Øya. Det gjør også Bergens raphelter A-Laget og Oslo-trioen Philco Fiction.

Den engelske kvartetten Metronomy lager flott elektronisk pop og har gitt ut albumene Pip Paine (Pay The £5000 You Owe) i 2006, Nights Out i 2008 og The English Riviera i 2011. Sistnevnte medførte et gjennombrudd, da skiva plasserte seg godt på de britiske og franske salgslistene.

Screaming Females fra New Jersey ga nettopp ut skiva Ugly. Dette er trioens femte album siden debuten Baby Teeth i 2006. De har hatt med seg Steve Albini i studio, en mann som har erfaring med band som søker et rått og upolert uttrykk. The AV Club har kalt musikken til Screaming Females «punchy indie rock and scratchy post-punk».

A-Laget har vært blant de viktigste nye navnene innen norsk rap de siste årene. Siden 2006 har denne gjengen, med utgangspunkt fra ulike deler av Bergen, bygget opp et meget sterkt omdømme. De er kjent for å skape liv og for sine ganske utfordrende tekster. Mange har trykka mixtapeserien «Nokke Feita» til sine bryst.

Trioen Philco Fiction har de siste årene hatt spillejobber i blant annet USA, Tyskland, England og Nederland. I januar ble de trukket fram som et nytt håp i selveste The Guardian. Deres elektroniske og følsomme pop har referanser til blant andre Prince og Øya-aktuelle Björk. Debutalbumet Take It Personal kom på Brilliance for noen måneder siden. (ANB)

På forsiden nå


Ung danseglede

Årets høstsemester er over for Lenes Dansesenter, og her er noen fotominner fra årets semesterforestilling; med massevis av sjarm, danseglede og ung entusiasme. Dersom du bruker et bilde eller to på sosiale medier, husk å linke til bildeserien også.

Allsang med Oslo Gospel

Da publikum i Oppdal kultur fikk sjansen til å synge sammen med Oslo Gopselkor, et av landets beste og mest kjente, lot de seg ikke be to ganger. Det ble en fantastisk kulturkveld med mye energi, og føde for både sjel og sinn - med alt fra vemodig vakkert Alf Prøysen til høyenergisk gospel.

...

Alexandru i Norges første profesjonelle boyband

Fredag slapp TV2 nyheten om at rennbyggen Alexandru Gros Grindvoll blir med i Norges første profesjonelle boyband.

...

Nå er det jul, igjen

Rødnissene på Fagerhaug er klar for å ta imot folk fra fjern og nær til årets julemarked på Fagerhaug.