Kasserer i Oppdal IL, Jon Ivar Jamtøy, daglig leder i Oppdal IL, Christin Gulaker Gjønnes og plassjef i Prøven Bil, Stig Flatmo går sammen for breddeidretten. 

Slik velger denne bedriften å gi tilbake til lokalsamfunnet på Oppdal

Et unikt samarbeid mellom Prøven Bil og Oppdal Idrettslag har gitt store summer i klubbkassa. Målet er å skape gjensidig støtte i det lokale næringslivet på Oppdal.

Idretten står høyt på Oppdal. Til sammen har Oppdal IL 650 aktive barn mellom 6-18 år, som driver med alt fra håndball til alpint, hockey, skiskyting, fotball, freeski og langrenn. Nå får idrettslaget et solid innskudd i pengeboka av Prøven Bil. For hver bil de selger til et medlem av idrettslaget, går nemlig en del av overskuddet tilbake til Oppdal IL.

- Vi er stolt over Oppdal og lokalsamfunnet, og ønsket å vise vår støtte gjennom å gi noe tilbake, forteller plassjef i Prøven Bil, Stig Flatmo.

Stig Flatmo i Prøven Bil ønsker å støtte lokalsamfunnet gjennom en avtale med Oppdal Idrettslag. 

Han opplyser at for hver bruktbil de selger til et medlem i Oppdal IL, går 1500 kroner tilbake til idrettslaget. For hver nybil går den summen opp til 2500 kroner. Når salget bikker 20 biler, legges det i tillegg til 500 kroner for hvert kjøretøy. Dette har en tilbakevirkende kraft så det løser ut full betaling fra bil nummer én.

På denne måten får idrettslaget flere medlemmer, samtidig som lokale idrettsfolk støtter både idrettslaget og den lokale bilbedriften.

40 000 kroner på fire måneder

I løpet av bare de fire siste månedene i 2018 ga dette samarbeidet over 40.000 kroner til idrettslaget.

- Alle i Oppdal er tilknyttet idrettslaget på en eller annen måte, så vi håper dette kommer til å gi veldig god uttelling for dem. Det kan bli ganske store summer fremover. I løpet av 2019 kan beløpet fort bli sekssifret, sier Flatmo.

Christin Gulaker Gjønnes, styreleder ved Oppdal IL, forteller at både hun og idrettslaget setter stor pris på dette samarbeidet.

- Vi er kjempeglade for at Prøven Bil ønsker å støtte oss på denne måten. For oss er det utrolig kjærkomne penger. Disse pengene går direkte til både ballidrett, vinteridrett og andre aktiviteter for lokale barn og ungdom i Oppdal, sier Gulaker Gjønnes.

Vinn-vinn-situasjon

Håpet for idrettslaget at de skal trekke til seg flere medlemmer. Folk kan også bli medlem gjennom Prøven Bil, slik at de får gitt tilbake til idrettslaget på den måten. Men det påvirker ikke prisen på bilen som kunden kjøper.

- Vi tar på ingen måte en «cut» av bilprisen inn i dette, påpeker Flatmo.

Pengene fra Prøven Bil går til breddeidretten i Oppdal IL. De holder 650 barn i aktivitet med alt fra håndball til alpint og fotball. 

 

Han kan bekrefte at de har rekruttert syv personer inn i idrettslaget ved at de har kjøpt bil hos Prøven Bil.

- Dette er en kjempevinn-vinn for idrettslaget, og samtidig føler vi at vi får gitt noe tilbake til lokalsamfunnet og får med hele bredden på idretten. Det finnes knapt noen her som ikke har en form for tilknytning til idrettslaget, enten man har barn eller barnebarn, mener Flatmo.

Kontakt Prøven Bil Oppdal her!

- Veldig raust

Prøven Bil er avhengig av at lokale kunder kjøper lokalt.  Samarbeidet med Oppdal IL skal bidra til gjensidig støtte, og Flatmo tror flere og flere kommer til å tenke slik fremover.

- Vi må ta vare på de lokale kreftene, og lokal idrett er viktig fordi det knytter generasjoner sammen. Oppdal er ikke så stort, og vi er fryktelig avhengig av at både beboere og næring bruker oss. Det skal lønne seg å handle lokalt både for private og for næringslivet.

Dugnadsånden er fortsatt viktig for Oppdal IL, men nå får de mer penger inn i klubbkassa. 

 

Avtalen har blitt godt tatt imot av styret og ikke minst medlemmene i Oppdal IL. Men selv om pengene idrettslaget får fra Prøven Bil gir enorm støtte, kommer de ikke til å slutte med tradisjonelt loddsalg. For de er det fortsatt viktig med dugnadsånd.

- Vi synes dette er veldig raust av Prøven Bil, og vi håper at flere bedrifter gjør som dem og skaper en verdi for flere parter i lokalsamfunnet, sier Gulaker Gjønnes i Oppdal IL.


           Fakta om Prøven Bil

  • Prøven Bil Oppdal AS er en del av Bertel O. Steen Trøndelag som er heleid av bilkonsernet Bertel O. Steen AS.
  • Bertel O. Steen Trøndelag AS har cirka 150 ansatte, hvorav 17 på Oppdal, og de selger cirka 2800 biler i året gjennom sine 6 bilbutikker.
  • Prøven Bil Oppdal AS skifter 1. mai i år navn til Bertel O. Steen Oppdal.
     

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Opdalingens redaksjon, men av Opdalingens markedsavdeling.

Opdalingen er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på opdalingen.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.