Her sørger Camilla for at Gjermund får fibernett i Rennebu

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR VITNETT

I 20 år har Vitnett sørget for at folk og bedrifter i Oppdal har hatt tilgang til internett. I løpet av årene har utviklingen gått én vei; folk flest trenger stadig mer kapasitet på nettet. Vitnett jobber derfor for at enda flere i Oppdal og Rennebu skal ha gleden av å kunne surfe på fiber.

Camilla Skålvik Torgersen (26) er fibermontør i Vitnett.  Jobben hennes innebærer en del bilkjøring, men det har ikke 26-åringen noe imot.

- Jeg er en veldig sosial type, så jeg liker god å kjøre ut og møte kundene våre. Man føler seg litt som en hverdagshelt. Vi merker godt at raskt internett og fiber betyr mye for folk, sier Torgersen.


I dag gikk turen blant annet til Voll i Rennebu. Der venter Gjermund Kvam, som snart skal få gleden av fibernett.

- Vi er mange i familien, og alle bruker jo internett. Tidligere har vi hatt en dårlig kobbertilkobling, så dette blir en stor forskjell. Hele familien ser virkelig frem til dette, sier Kvam.

Kjapp fibermontering

Det går en knapp halvtime fra Torgersen hilser på Kvam til at fibernettet er på plass.

- Jeg har jobbet som fibermontør i mange år, så jeg har blitt veldig rutinert på dette, sier Torgersen med et smil.

Hvorfor velge fiber?

Her får du noen gode grunner!

arrow.png

Husk lyd

Hun er utdannet telekommunikasjonsmontør og har jobbet i Trondheim og Tynset tidligere. I oktober hadde hun sin første arbeidsdag i Oppdal og Vitnett, og hun forteller at hun stortrives.

- Arbeidsmiljøet er helt fantastisk. Kollegene mine er kjempeflotte folk og jeg ble en del av gjengen med en gang, sier Torgersen.

Men at hun endte opp som telekommunikasjonsmontør av yrke for åtte år siden, var litt tilfeldig.

- Jeg visste at jeg ville ha en jobb der jeg fikk være mye ute og treffe folk, samtidig som man kan være litt kreativ og gjøre noe praktisk. Så da valgte jeg dette, og er veldig fornøyd med det.

Fiber til hytte eller bolig? Klikk her!

"

Jeg håper jeg gjør det samme i mange, mange år fremover!

CAMILLA TORGERSEN

- Litt av en reise

Og hun kommer til å ha nok å gjøre i Vitnett i årene som kommer. Bedriften fyller i år 20 år, og de fortsetter å vokse.

- Det har vært litt av en reise, sier Stig Otto Strand, daglig leder i Vitnett.

Han har vært med på reisen i flere omganger. I etableringen var han med som rådgiver og de siste ti årene har han sittet i sjefsstolen.

- I de siste ti årene har vi vokst betraktelig. Fra 1000 kunder til de rundt 4000 vi har i dag. Samtidig har omsetningen økt fra cirka 10 til snart 40 millioner kroner, forteller Strand.

- Først og fremst handler suksessen om de fantastiske ansatte vi har i Vitnett. Vi har en gjeng med fremoverlente mennesker som tar seg av kundene på den beste måten. Samtidig har Oppdal, særlig næringslivet, vært på ballen og satset på infrastruktur og teknologi. Dette har medført til mange teknologiarbeidsplasser i bygda, legger Strand til.

Oppdal er en liten fjellbygd, med et begrenset innbyggertall. Når man har såpass stor dekning i lokalsamfunnet, som Vitnett har, gir det dem en ekstra motivasjon for å yte det lille ekstra for kundene.

- Vi har over 90 prosent dekning av det private markedet, og vi setter naturligvis stor pris på at folk bruker lokale leverandører. Vi er en samfunnsaktør, og alle ressursene våre reinvesteres for å gjøre ting bedre for kundene våre, sier Strand.

- Når vi er såpass tett på kundene som vi er, skaper det en helt spesiell type nærhet. Vi møter dem hele tiden. I køen på Domus, i barnehagen eller på gata. Vi får ofte spørsmål når vi er ute blant folk og da er det lett for oss å svare. Vi vet jo hvilke tjenester folk har, legger Strand til.

Husk lyd

sort.png

Viktig samfunnsoppdrag

Oppdal er en hyttekommune og rundt 1000 av de 4000 kundene Vitnett har er fritidsinnbyggere.

- Hytteeierne i Oppdal er flinke til å bruke fritidsboligene sine. Hvis vi i Vitnett kan bidra til at de bruker enda mer tid på hyttene sine, får det positive ringvirkninger for hele kommunen. Blant annet gjennom handel i det lokale næringslivet, sier Strand.

I 2019 utvidet Vitnett nedslagsfeltet sitt til Rennebu. Han forteller at målet er å repetere den gode jobben de har lagt ned i Oppdal over mange år.

- Vi ser på oss selv som en samlet region. Vi har blant annet et felles arbeidsmarked og fritidsmarked. Derfor er det like viktig med et godt infrastrukturtilbud i både Oppdal og Rennebu, fastslår Strand.

Etter 20 år er det ingenting som tyder på at Vitnett bremser ned på utviklingen. Og planen er klar for hva de skal gjøre fremover.

- Digitalisering og teknologi utvikler seg hele tiden, og det er ingen tvil om at fiber blir en viktig brikke for den videreutviklingen i årene som kommer. Kundene bruker stadig mer kapasitet, og vi ser at de nye mobilnettene også krever mye fiber. Vi har i flere år investert i mobilteknologi, som master og fiber til disse. Flere av mobilaktørene bruker vår fiber til sine basestasjoner, forteller Strand.

Vitnett leverer også andre tjenester. Les mer her!

Oppdal kommune har snart en fibergrad på 85 prosent, men målet er å levere fiber til flest mulig i både Oppdal og Rennebu, fastslår Strand.

- Samtidig ønsker vi å gi tilbake til lokalsamfunnene. Både gjennom infrastruktur, sponsorvirksomhet og ikke minst legge til rette for nye arbeidsplasser både internt i Vitnett og eksternt gjennom nyetableringer, legger Strand til.


Avslutningsvis ønsker han å takke kundene, som gjennom sitt kundeforhold bidrar til utvikling og nye muligheter i lokalsamfunnet.

Vil du ha fiber? Les mer her!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Annonsørinnhold