Med utsikt over Trollhetta og Ramsfjella i vest og Forollhogna i øst og kun noen hundre meter nordvest for Berkåk sentrum, ligger sentrumsnære Mjuken hyttegrend. Her er det per i dag regulert for 70 store og små tomter. Men det er tilrettelagt for langt flere.

–Det kan bygges opp mot 150 hytter i området du ser her, forteller Per Joar Gunnes og peker ut over skoglia som ligger sør- og vestvendt bare noen få steinkast fra butikkene i sentrum.

Infrastruktur

Gunnes er en av seks grunneiere som samarbeider om hyttefeltet. Et samarbeid som forløper tilnærmet problemfritt, for her har utbyggerne det samme målet; at du kan realisere hyttedrømmen der du kan komme deg ut i naturen uten å måtte sette deg i bilen.

–Helårsvei og tilknytning til kommunalt vann og avløp sikrer at infrastrukturen er på plass. Strøm og fiber er lagt frem til tomtegrensa, og hyttegrenda ligger nær både togstasjon, buss og vei, sier Knut Gunnes.

Det er svært enkelt å komme seg ut i naturen fra hyttene i Mjuken. Valgmulighetene er mange, sommer som vinter, om du nå vil bruke ski, sykkel eller joggesko. Hyttegrenda har stabile snøforhold og tidlig vår, og gir muligheter for flotte naturopplevelser, året rundt.

–Her får du skiløyper inntil hyttefeltet og mange turmuligheter både i Mjuken-området, Hestdalsfjellet og Iglfjellet, og på østsiden av Berkåk til blant annet Skaumsjøen, Forollhogna og Kongsvarden, sier utbyggerne.

Om sommeren kan du i umiddelbar nærhet til hyttegrenda benytte deg av gode tur- og sykkelmuligheter, rulleskiløypa ved skistadion, og det er ypperlige bade- og vannsportaktiviteter, kanoutleie og sandvolleyballbane i og ved Buvatnet.

–Så langt er det stort sett folk fra Trondheim som har realisert hyttedrømmen her i Mjuken. Vi har også hytteeiere fra blant annet Ørlandet, Skaun og Skogn, og en familie fra Nederland vil ganske sikkert bygge seg hytte her, sier Knut Gunnes.

Kunden bestemmer

Sande Hus og Hytter har opsjon på 17 av hyttetomtene i grenda, men det er flere produsenter som så langt har satt sitt avtrykk i hytteområdet.

–Det er selvsagt kunden som bestemmer hvilken leverandør de vil benytte, presiserer brødrene Gunnes.

Livet skal leves mjukt i Mjuken Hyttegrend, og tomtene ligger slik til at det føles som man ligger adskilt fra de andre hyttene. Fellesskapstanken er likevel ivaretatt.

–Mjuken-hytta utvikles i samarbeid med Sande, og handler om relativt små hytter. Her er plassbehovet løst ved at vi setter opp fellesboder der sykler, ski og annet utstyr kan oppbevares når det ikke er i bruk. Her kan man for eksempel også plassere vaskemaskinen for å spare plass på hytta. Det er også planlagt parsellområder, områder som stemmer forbløffende godt med konseptet Grønn Fjellandsby. Dette er noe vi allerede har gjort, sier Knut Gunnes.

Lev livet mjukt

Utbyggerne ønsker å sette minst mulig fotavtrykk i naturen, og tenker også å sette opp fellesrom der hytteeierne kan møtes i sosiale sammenkomster – om de ønsker dette.

Mjuken Hyttegrend er familievennlig, ligger ved et av trøndelags beste skiløypeanlegg, har gang- og sykkelstier i umiddelbar nærhet, er solvendt og ligger idyllisk til der Midt-Norge møtes.

–Her har du muligheten til å leve livet litt mjukere, sier grunneierne i Mjuken hyttegrend.