– Dette er en høydare for alle sammen

Morten Haagensen gleder seg til å se bilene i «Børning 2» kjøre opp skibakken i Vangslia med oppdalsfjellene i bakgrunnen på kino.

Besøkte filmsettet: Kinosjef i Oppdal, Morten Haagensen tok turen til Vangslia tirsdag formiddag for å få med seg litt av innspillingen til «Børning 2». Foto: Fredrik B. Lange 

På vegne av hele Oppdal er det kjempeartig at vi får vist fram bygda vår i en norsk storfilm.Morten Haagensen, kinosjef Oppdal kino.

Kultur

At deler av filminnspillingen til «Børning 2» ble lagt til Oppdal og Rennebu gleder mange. Men ingen er nok så fornøyd som kinosjef i Oppdal, Morten Haagensen.

Han var en av mange skuelystne som tok turen til skibakkene i Vangslia tirsdag formiddag, for å få et glimt av den fartsfylte innspillingen.

–Med dette flotte været og den fantastisk morsomme filminnspillingen måtte jeg bare ta turen hit i dag, sier Haagensen, som egentlig hadde planlagt en skitur i solskinnet.

–Det er vel ikke så verst å bruke arbeidsdagen sin på dette?

–Nei, når man jobber med kino er det greit å kunne ta et lite besøk på filmsettet, forteller han og ler.

På settet fikk han blant annet møte sin gode venn Hallvar Witzø, som er regissør for second unit i bilfilmen.

– En høydare for alle

Kinosjefen opplyser at den første Børning-filmen er en av de største suksessene de har hatt på Oppdal kino. Dermed er det ingenting som er bedre enn at deler av filmen spilles inn nettopp her.

–Det er klart at dette er helt spesielt. På vegne av hele Oppdal er det kjempeartig at vi får vist fram bygda vår i en norsk storfilm. Rett og slett en høydare for alle, sier Haagensen og legger til:

–For et syn vi får med bilene som kjører med oppdalsfjellene i bakgrunnen. Det er helt magisk og noe alle bør få med seg, forteller han.

Haagensen og resten av publikum langs veien opp til Vangslia fikk se den ene sportsbilen etter den andre fyke opp bakken med politibiler etter seg.

–Jeg skal ikke si at jeg er kjempeinteressert i bil, men det er utrolig tøft å se de fine bilene komme opp bakken her med et helikopter flyvende over, sier kinosjefen.

Som for alle andre er det første gangen han ser biler som Lamborghini og Audi RS6 kjøre rett opp en skibakke.

–Dette har jeg gledet meg til helt siden jeg hørte de første planene om at de skulle legge opptakene til Oppdal, forteller Haagensen.