Her er de alle sammen; vår felles framtid som nå har ti år skolegang foran seg. Navnene står i bildeteksten og under kan du lese Opdalingens leder i forbindelse med årets første skoledag.

Lykke til på skolen!

En sommer er over og skolene er kommet i gang igjen. I dagens utgave av Opdalingen har vi med en komplett oversikt over alle 1.-klassingene i Oppdal og Rennebu. Som journalister i en lokalavis er det å møte opp hos alle 1.-klassingene rundt om i distriktet vårt noe av det triveligste vi kan gjøre.

Spenningen er til å ta og føle på, og da snakker vi ikke bare om ungene; både foreldre, lærere og rektorer kjenner på at det er noe ekstra denne første skoledagen.

Noen av ungene er så fulle av forventning at de springer rundt på skoleplassen og ikke helt vet hvor de skal gjøre av seg selv og all energien inne i seg, mens andre er nervøse og egentlig ganske redde for hva dagene framover kommer til å bringe.

Vi så en mor tørke en tåre og en annen mamma gi henne en god klem, "så, så, det er helt vanlig," trøstet hun, hun hadde nok fulgt kanskje både én og to 1.-klassinger på skolen før. En liten gutt ville ikke gi slipp på hånda til mamma og pappa, mens ei jente argumenterte med at siden det var første skoledag var det hun som skulle bestemme dagens middag. To gutter fant ut at de skulle gå i samme gruppe, de kjente ikke hverandre fra før, men kontakten var der fra første sekund.

Så kan man undres, mammadalten vil han vokse opp til en selvsikker og veltilpasset ung mann, vil jenta lære seg at hun ikke alltid kan være prinsesse og midtpunkt og vil de to guttene henge sammen om ti år og være bestekompiser med planer om videre utdanning og militæret?

Vi kan håpe, planlegge og drømme, men vi vet jo egentlig aldri helt hva som venter rundt neste sving. Det sies at det krever en hel landsby å oppdra et barn, og sånn sett har både skole, foreldre og resten av oss i "landsbyen" litt av en jobb å gjøre de neste ti årene.

Det viktigste av alt er at de får en trygg og god, givende og lærerik skolegang – enda en gang er det framtida vår som setter seg på skolebenken denne høsten – vi ønsker både elevene og foreldrene og ikke minst de viktige lærerne lykke til med det nye skoleåret.

Vi gjør oppmerksom på at bildeserien med årets 1. klassinger er et kommeriselt samarbeid mellom Opdalingen, Rema 1000, Byggmakker og Notabene.