Gjensyn med Ingebrigt Håker Flaten i kulturhuset

Oppdals store jazzmusiker Ingebrigt Håker Flaten har besøkt Oppdal kulturhus flere ganger tidligere, blant annet under åpningsfestivalen for ti år siden.
Kultur

Den gang med sitt eget band «Ingebrigt Haaker Flaten Quintet», blant annet med jazzfiolinisten Ola Kvernberg.

Denne gang kommer Flaten med ensemblet Atomic.

Siden starten i 2000 har dette skandinaviske ensemblet fått stor anerkjennelse for å skape et helt unikt og identifiserbart sound som sømløst fusjonerer de amerikanske og europeiske frijazztradisjoner.

Melodier som er omtenksomt konstruert og som veksler med eksplosive passasjer i form av raske og uventede endringer er typisk for Atomic.

«Mens kompleksiteten i komposisjonene enkelte ganger kan synes som noe masete, leverer Atomic det ene åndeløse øyeblikk etter det andre», skriver kulturhuset i sin pressemelding.

I 2014 fant den første endringen i besetningen sted. Hans Hulbækmo erstattet Paal Nilssen-Love på trommer. Hulbækmo regnes som en av de største musikalske talenter fra Norge de senere år.

Nasjonal Jazzscene i Oslo skriver dette i forbindelse med en konsert i februar:

«Atomic er noe av det ypperste innen europeisk samtidsjazz og er et av de få jazzband som presterer å havne på rockeres favorittliste. De leverer alltid varene og etterlater publikum mørbanket, men sultne på mer. Grossister på Spellemannpriser, og bejublede over hele verden.

De fem musikerne har gjennom mange, mange år på veien og i studio utviklet et tett og komplekst samspill, der det eneste som overgår den musikalske kreativiteten, er energien fra scenen».

Konserten spilles i kulturhuset lørdag, med kaféoppsett og småbord i storsalen. (bja)