- Blir interessant å se responsen

Fredag åpner Ole Mauseth fra Surnadal sin aller første utstilling i Oppdal. Tidspunktet kunne ikke vært bedre.

Fredag debuterer Ole Mauseth med utstilling i Oppdal kulturhus.  Foto: Fredrik B. Lange

Kultur

Fredag ettermiddag åpner kunstutstillingen «Kunsten og livet» i galleriet i Oppdal kulturhus. Det er Ole Mauseth fra Surnadal som står bak utstillingen.

Billedhuggeren, tegneren og grafikeren fra Surnadal ble presentert for oppdalinger i fjor, da Midtbygda skole og barnehage avduket en klatreinstallasjonen, som han har laget.

- Dette er jo debututstillingen min i Oppdal. Jeg er nok ukjent for de aller fleste, så det blir veldig interessant å se hvordan responsen blir, og ikke minst få pratet med folk, sier Mauseth til Opdalingen.

Opdalingen har tidligere laget et stort portrettintervju med Ole Mauseth.

I ettermiddag får han æren av å sparke i gang 10-årsjubileet til kulturhuset. Utstillingen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

- Forberedelsene har gått fint. Ting har falt lett på plass, og det gjør meg tryggere. Det er godt å være i mål, smiler surnadalingen.

Mauseth stiller ut skulpturer i bronse, blyanttegninger og grafikk. Tematikken i arbeidene spenner fra det naturromantiske til det eksistensialistiske.

- Jeg gir mitt, så får publikum finne sitt. Jeg prøver å gi minst mulig føringer i kunsten. Jeg har heller ikke føringer når jeg lager ting. Det starter med en idé, men så kan resultatet bli noe helt annet, forteller han.

Utstillingen blir å finne i galleriet i Oppdal kulturhus fram til 5. april.