Biskopen og barnet

Det ble en høytidsmesse helt etter oppskriften da Tor Singsaas holdt sin siste påskegudstjeneste som biskop - i Oppdal.
Kultur

Biskop Tor Singass og sogneprestene Arne Aspeland og Øyvind Vognild ga Oppdal en påskegudstjeneste med løfte om håp og glede, både for ung og gammel.

Dette var Tor Singsaas siste påskegudstjeneste som biskop før han fratrer til sommeren.

- Jeg har vel egentlig ikke helt tatt det innover meg, kommenterte biskopen på kirkebakken etter gudstjenesten der han tok seg tid til å hilse på menigheten.

- Hvordan går det med broren din? spurte Singsaas en av de frammøtte. En annen kirkegjenger lovte den mer folkelige biskopen å stikke innom til sommeren, når han og familien skulle på sykkeltur i området. Geistelig og Guds mann i det ene øyeblikket, familievenn og glad trimmer i det andre.

- Dette er en gledens dag, sa sogneprest Arne Aspeland, som rett etter gudstjenesten skulle hjem til stor familiemiddag. Både for presten og for mange andre er det viktig å møte familien til et godt påskemåltid 1. påskedag.

Mange barn var også samlet i kirken denne dagen og de fleste ble med fram sammen med de voksne for å ta imot nattverden. Det var tydelig at biskopen har et godt lag med barn, og smilet var ikke langt unna; om det var fordi barna ikke helt hadde fått det med seg hva man skal gjøre med brødet etter at det var dyppet i altervinen eller når de med spørrende blikk så opp på den hvitkledde biskopen og lurte på hvem denne mannen var.


Arne prest om tanker og tro

Sogneprest Arne Aspeland skrev i et leserinnlegg at Opdalingens redaktør tydeligvis ikke trodde at han kunne ha to tanker i hodet samtidig. Det viser seg at han har massevis av tanker som han bærer på.