- Nå blir det fest i Kardemomme by

Neste års store barneforestilling fylte storsalen sist de var på besøk. Nå kommer folk og røvere i Kardemomme by tilbake for å gjenta suksessen.

Illustrasjon: Thorbjørn Egner 

Kultur

I dag legges billettene til neste vinters store barneforestilling ut for salg. Fredag 2. mars neste år flytter Kardemomme by inn i storsalen i kulturhuset og det inviteres til fest, skriver bookingansvarlig ved Oppdal kulturhus Guri Hokseng i en pressemelding.

Riksteatret gjestet oss med Folk og røvere i Kardemomme by i slutten av mai i 2008, da til utsolgt hus.

- Det vil det nok bli denne gangen også. Vi får aldri nok av disse kjente og kjære «klassikerne» våre, står det i pressemeldingen.

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med.

Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på Riksteatrets oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor.  Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk.

Regi er ved Kim Haugen.

På scenen
Øyvind Boye Hansen Løvold, Mathias O’Wiidt Luppichini, Mikkel Niva, Mats Holm, Carina Furseth, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, John Sigurd Kristensen, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog.