Tusenvis feiret 17. mai i Oppdal sentrum

Se stor bildeserie fra da Norges nasjonaldag ble feiret i Oppdal.
Kultur

Festplassen utenfor Oppdal kulturhus var 17. mai dekket med tusenvis av festkledde og glade mennesker. Bunader og drakter fra hele Norge, til og med verden, gjorde at det var et fargerikt og fint skue på området.

Toget kom marsjerende fra Oppdal kirke etter å ha vært innom Oppdal helsesenteret og BOAS. Da folkemengden ankom kulturhuset talte leder i 17. mai-komiteen, Kari Toftaker.

Hovedtalen for dagen var det 14 år gamle Una Gorset Jacobsen som hadde. Den unge jenta imponerte stort med sin taleevne og fikk stor applaus fra publikum.

Så ble det sang fra Oppdal Songlag og Oppdal Mannskor. Felleskoret fremførte "Gud signe vårt dyre fedreland" og "No livnar det i lundar"

Russepresident Mattias Aspeland sto også på talerstolen og takket medrussen for ei fin russetid. Han la også vekt på at det var en litt vemodig dag. Snart er det skoleåret over og klassekameratene skiller lag for å ta videre utdanning.

Etterpå var det leker for store og små ved skoleområdet til Oppdal ungdomsskole. I kulturhuset var det salg av kaffe, kaker, is, pølser og brus.

Se stor bildeserie fra nasjonaldagen i Oppdal sentrum øverst i artikkelen!