Spennende rundtur for 4. klassingene

Bedriftsbesøk og internasjonal lunsj for skolelever i Rennebu.
Kultur

Rennebumartnan, i samarbeid med skolen i Rennebu, tre lokale bedrifter, Bygdekvinnelaget og Enhet for integrering og kvalifisering (EIK) i Rennebu Kommune, arrangerte fredag bedriftsbesøk for 4. klassen under mottoet "En smakfull tur".

- Rennebumartnan skal være en oppdagelsesreise, ikke minst for barn og unge i Rennebu, der vi gjennom kunnskap og formidling skaper tilhørighet, identitet og stolthet. Rennebumartnan har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med skolen, sier Anne Kristine Stavne i Rennebumartnan. 

Elevene i 4. klasse ble delt inn i grupper, og besøkte i tur og orden Rennebu Dører, RennebuSmia og Rennebubjelken. Her fikk de se på produksjonen og vist rundt og fortalt hva bedriftene sysler med.

De fikk styre de avanserte maskinene hos Rennebubjelken, og kappe sine egne deler til fuglebur, og ikke minst var besøket hos Ivar på RennebuSmia spennende. Mange fant i hvert fall ut at det er ordentlig varmt i essen.

I kultursalen ble det som avslutning på dagen servert internasjonal lunsj. Vassgraut og kleppmat er tradisjonsmat fra Rennebu, og elevene smattet og smakte både på denne menyen, og de mer eksotiske rettene fra Syria og Eritrea.

For sikkerhets skyld hadde flere med seg matpakke hjemmefra, men etter det vi kunne observere, gjorde de aller fleste i hvert fall et forsøk på å teste ut det Bygdekvinnelaget og våre venner fra Somalia og Eritrea hadde å by på.

Se bilder fra 4. klassens spennende dag øverst i saken!