Det er ingen hemmelighet at gammaldansmusikk sliter litt med rekrutteringen. Festivalsjef Knut Erik Godtland har tidligere påpekt dette overfor Opdalingen.

Derfor arrangerer Landsfestivalen Sjokoladefestivalen. Det er en mønstring for de aller yngste deltakerne. Barn under 12 år får vist seg fram, enten alene, eller sammen med en læremester eller en venn. Her deler ikke dommerne ut poeng eller plasseringer, men gir sjokolade til barna.

Lørdag ettermiddag ble publikum i idrettshallen servert 13 ulike innslag. Foran flere hundre mennesker imponerte barna med trekkspill, fiolin og sang.

Festivalens yngste deltaker

Fire år gamle Elida Grindstuen Lie fra Sel var en av deltakerne. Hun er garantert den yngste deltakeren som står på scenen under Landsfestivalen i Oppdal.

Elida framførte to låter på scenen; "Melovitt" og "Har du sett noko til kjerringa mi". Den første sangen er en låt etter hennes oldemor, Kari Grindstuen. Ifølge mamma Hilde Grindstuen Lie fant de sangen helt tilfeldig da de så gjennom noen gamle papirer.

- Sangen har aldri blitt brukt før, så det er veldig artig å tak i den, forteller Hilde til Opdalingen.

Marit Midtli er forbildet

4-åringen var mest opptatt med å spise opp premien etter konserten, men hun var veldig fornøyd med egen innsats, og forteller at hun hadde det artig på scenen.

Dette var andre gangen Elida opptrådte på en scene. Tidligere år deltok hun på Gudbrandskappleiken. Likevel hadde hun aldri sunget foran et så stort publikum som Landsfestivalen i Oppdal.

Den unge sangfuglen har allerede lagt planene for framtida.

- Jeg skal bli så flink til å synge som Marit Midtli, sier hun beskjedent.

Se bilder av deltakerne fra Sjokoladefestivalen øverst i artikkelen!