Hjemmeseier på Landsfestivalen

Andreas Bjørkås og Kristin Gravaune vant åpen klasse med melodier fra Oppdal.

  Foto: Thor Hauknes

Kultur

Det var samboerparet Andreas Bjørkås og Kristin Gravaune fra Oppdal som stakk av med seieren under åpen klasse på Landsfestivalen i gammaldansmusikk lørdag ettermiddag.

- Det var veldig artig å vinne, forteller Gravaune til Opdalingen.

Mens Bjørkås spilte fele, trakterte Gravaune trekkspill og torader på scenen. Paret spilte to melodier fra Oppdal; Reinlender etter Ola Setrom og vals etter Ola J. Rise, som de har laget eget arrangement på.

- Åpen klasse gir oss rom for ulike instrumentsammensetninger og eksperimentering med musikalske uttrykk. Vi liker å utforske, sier hun.

Bjørkås kvintett fra Oppdal kom på en syvende plass under gruppespillet. Med 82 poeng holdt det dessverre ikke til finaleplass. Noen som derimot gikk til finalen i gruppespillet var gruppa Lendmenn med oppdalsvenn Øyvind Sandum, kjent fra Sol i skuggeskog og Nordafjells.

Landsfestivalen i Oppdal nærmer seg slutten. Søndag er det klart for mesterkonsert, og resultatene fra finalene vil bli offentliggjort.


Elida (4) sang foran flere hundre mennesker

Den lille sangfuglen fra Sel sjarmerte publikum i senk under Sjokoladefestivalen på storscenen i idrettshallen lørdag ettermiddag.