Populær skolemusikal

10. klassen ved Rennebu ungdomsskole setter opp Ronja Røverdatter
Kultur

Om ikke lenge går teppet opp for et av Kulturvukkus desiderte høydepunkt når årets skolemusikal av og med 10. klassen ved Rennebu ungdomsskole spilles i Rennebuhallen gjennom tre forestillinger.

Publikum kan denne gang vente seg et heftig møte med røvere, huldretusser og grådverger i Mattisskogen, når Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter får sin lokale oppsetning i Rennebuhallen.

–Nå øves det i alle krinkler og kroker, det snekres og males og alle elevene er involvert i forberedelsene, forteller Ronny Martinsen.

PR-gruppa er i full gang med å skaffe inntekter, og å gjøre forestillingen kjent for publikum.

–Vi har invitert pressen, opprettet egen Facebook-side og har ringt rundt til bedrifter for å skaffe penger, forteller Malin Vikan, Frøydis Lygre, Celine Bremnes og Maren Løvrød.

I sløydsalen håndterer Jens Anders Rise, Amund Moen Krokhaug, Einar Sem Karlsen, Peder Sitter, Mathias Eggen og Chul Aron Fjellstad redskapen som skal til for å lage kulissene til forestillingen.

–Vi har laget en modell i målestokk 1:10 som mal, som siden blir til kulissene som står på dreieskiva under forestillingen, forteller snekkergjengen.Mange av elevene har flere oppgaver i prosjektet. Jentene i PR-gruppa for eksempel, er med i både hår, sminke og kostymegruppene. Stikkord er nemlig samarbeid.

–Vi lærer hvordan man setter opp skuespill, der alle har sine roller, også de utenfor scenen. Det handler om samspill, sier de.

Samtlige kontaktlærere er koblet inn i prosjektet, der de tyngste oppgavene faller på Rune Skjolden som har det musikalske ansvaret, Ann Kristin Haugerud som terper replikker, Rune Stuen med overoppsyn i sløydsalen og Ronny Martinsen som har mest med PR-arbeid og rekvisitter å gjøre.

Premieren på Ronja Røverdatter spilles i Rennebuhallen torsdag i neste uke. Nye forestillinger er påfølgende fredag formiddag og fredag kveld.