- Det var overraskende å vinne

Emil Andreas Aalde og Franeiszek Pawel Albecki er årets lokale vinnere av Lions og FNs tegnekonkurranse.

Vinnerbidrag 1 Emil Andreas Aalde (12) vant tegnekonkurransen til Lions og FN. Bente Skreen (t.v.) og Ragnhild Rise fra Lions Club Oppdal Kjerringrokk hadde æren av å avsløre vinneren.  Foto: Fredrik B. Lange

Vinnerbidrag 2 Franeiszek Pawel Albecki vant tegnekonkurransen på Vollan skole. Her viser han fram tegningen med Ragnhild Rise fra Lions Club Oppdal Kjerringrokk.  Foto: Privat

Kultur

For femte året på rad deltok elevene på 7. trinn på Aune barneskole i Lions og FNs fredsplakatkonkurranse. Årets tema var "Fredens framtid".

Tirsdag formiddag fikk elevene besøk av Bente Skreen og Ragnhild Rise fra Lions Club Oppdal Kjerringrokk. De hadde fått i oppdrag å avsløre vinneren av tegnekonkurransen.

- Det var et vanskelig valg, for det har kommet inn mange fine tegninger, sa Rise til klassen før hun ropte opp vinnerbidraget.

I år er det Emil Andreas Aalde (12) som er plukket ut til å representere skolen i Distrikt 104 B som er fra Bodø i nord til Oppdal i sør. Den nasjonale vinneren går videre til internasjonal bedømmelse.

- Det var overraskende å vinne. Jeg trodde virkelig ikke at jeg skulle gjøre det, sier Aalde til Opdalingen.

Tegningen til 12-åringen inneholder ulike frihetstegn og flere flagg i mange fine farger.

- Jeg tegner noen ganger hjemme, men det er for det meste bare tulletegniner, sier han og ler.

Lions Club Oppdal Kjerringrokk delte også ut en diplom til klassen for deltakelse og et gavekort på 1500 kroner. I tillegg får vinner Emil Andreas Aalde 250 kroner.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke pengene på. Kanskje jeg skal spare dem til å kjøpe nytt alpinutstyr, sier Aalde.

Vollan skole deltok også i tegnekonkurransen. Her var det Franeiszek Pawel Albecki som vant. Han har tegnet en fargerik fredsdue.