- Glad for den gode omtalen

Forfatter Ingrid Ovedie Volden føler seg nesten som en arkeolog, når hun børster støvet av en ny historie. Hennes siste bok «Hjertet av en knyttneve» blir hyllet av både kritikere og lesere.

Ingrid Ovedie Volden er glad for å kunne gi folk de samme gode leseropplevelsene, som hun selv hadde som ung bokelsker.   Foto: Oddbjørn Steffensen

Kultur

Ingrid Ovedie Volden har høstet mye ros for hennes nye bok «Hjertet er en knyttneve».

- Det føles selvfølgelig veldig bra. Det har vært et i overkant intenst år hvor jeg har kjempet mye for å få nok tid og rom til å skrive. Da er det ufattelig godt å komme i mål, og få så fine lesninger og anmeldelser, sier Volden til Opdalingen.

Selv om bokas hovedmålgruppe er ungdom i 10 til 13-årsalderen, har hun fått gode tilbakemeldinger fra lesere i alle aldre. Karakterene i boka har ingen uttalt alder.


- Får tårene til å trille; dette er litteratur som slår

Oppdalsforfatter får kjempekritikk på NRK.

 

- Litteratur har alltid betydd mye for meg opp gjennom årene, og målet har vært å gi andre de samme opplevelsene jeg selv har hatt. Derfor er jeg utrolig glad for alle de gode tilbakemeldingene jeg har fått, sier hun.

«Hjertet er en knyttneve» handler om Oliver og Aline, som går i samme klasse, men som aldri snakker sammen. Ikke før faren til Oliver får et hjerteinfarkt og Aline velger å skrive om hjertet i en prosjektoppgave på skolen. Da møtes de to på kardiologisk avdeling.

Historien har blir beskrevet som både sterk og vakker i en anmeldelse publisert av NRK.

- Hvor har du hentet inspirasjonen til denne historien fra? 

- Det er vanskelig å svare på. Jeg får slike syn, eller stemninger, små glimt av en historie som jeg bare må finne ut mer av. Når jeg skriver kjenner jeg meg litt som en arkeolog, bare at det er en ny historie jeg graver fram.

- Har du planer om å skrive flere bøker? Den gode omtalen av «Hjertet er en knyttneve» må da gi deg bra motivasjon?

- Jeg kan jo ikke stoppe nå, svarer hun lurt og kryptisk.


– Glad jeg hadde mer enn én historie i meg

Ingrid Ovedie Volden er aktuell med sin andre roman, «Hjertet er en knyttneve».