- Vi har plass til flere

Også i år inviterer Eldbjørg Mesloe og Haldor Strand til fest for alle som sitter alene på julaften.

Haldor Strand, Ingvill Dalseg og Eldbjørg Mesloe.   Foto: Katrine Silseth Naas

Kultur

Det er ikke alle som har familie eller venner å sitte sammen med på julaften. Derfor inviterer Eldbjørg Mesloe og Haldor Strand for åttende gang til fest for alle som sitter alene denne spesielle kvelden.

- Dette er niende året vi arrangerer julekveld på Sletvold. Det blir sjuende året vi er på Sletvold, de to første årene var vi i andre etasjen på Oppdalshallen, forteller Eldbjørg Mesloe til Opdalingen.

Varaordfører Ingvill Dalseg tar også turen i år.

Mesloe forteller at det var Hedvig Tømmerås som startet dette tilbudet for seks år siden. Hun gav seg etter to år og siden da har Eldbjørg Mesloe og Haldor Strand hatt ansvar for julekvelden.

- I år åpner vi dørene klokka seks og gjestene får servert gløgg når de kommer. Til middag er det ribbe og pinnekjøtt som står på menyen. Det er en del utlendinger som kommer og de spiser ikke gris. Så langt vet vi at det er tolv faste som kommer og det er flere som ikke har svart. Det er åpent hus og gratis for alle å ta turen, forteller de.

Maten er sponset av Odd Fellow og underholdningen er sponset av Oppdalsbanken og Sparebank 1 Oppdal. Arvid Myrhaug kommer for å spille trekkspill og Oline Rogstad kommer for å synge noen låter.

- All maten er sponset og hadde den ikke vært det, hadde vi ikke klart å gjennomført kvelden, sier Mesloe.

Ingvill Dalseg var tilstede på julekvelden for to år siden og hun gleder seg til å ta turen til Sletvold i år.

- Dette er en kjempefin kveld med masse god mat og god stemning. Det blir flere kulturinnslag og i år som i fjor skal også evangeliet leses opp. Da jeg var på julekvelden for to år siden, møtte jeg flere som jeg aldri hadde kommet til og truffet hvis jeg ikke hadde vært der. Jeg gleder meg til å bli med i år, sier hun.

- Det er takket være ildsjeler som Eldbjørg og Haldor som gjør at vi kan arrangere en slik kveld som dette. Det er veldig imponerende det de gjør, sier Dalseg.

- Hvor viktig er det at det finnes et slikt tilbud i Oppdal kommune?

- Det er kjempeviktig å ha et alternativt opplegg på julaften. Det er ikke alle som har den A4 storfamilien, sier Dalseg.

Mesloe forteller at tilbakemeldingene fra gjestene er positive år etter år.

- Jeg får en klem og en takk når de reiser. Det er ofte de samme som kommer igjen år etter år og da må de trives. Det gir oss veldig mye å arrangere en slik kveld. Jeg får mye glede og takknemlighet fra de som kommer og det er den beste betalingen, sier Mesloe.

Resten av jula skal alle tre bruke på å slappe av, spise mye god mat og være sammen med familie og venner.