Trivelig julekveld på Sletvold

- Dette er et viktig tilbud, mye folkehelse i å kunne være sammen med andre i hyggelig selskap.
Kultur

Det er ikke alle som har familie eller venner å sitte sammen med på julaften. Derfor inviterte Eldbjørg Mesloe og Haldor Strand for åttende gang til fest for alle som sitter alene denne spesielle kvelden.

- Dette er niende året vi arrangerer julekveld på Sletvold. Det blir sjuende året vi er på Sletvold, de to første årene var vi i andre etasjen på Oppdalshallen, forteller Eldbjørg Mesloe til Opdalingen.

Varaordfører Ingvill Dalseg tok også turen i år.

- Kvelden startet med flott julesang og opplesning av juleevangeliet. Deretter gikk vi til bords, hvor ribbe og pinnekjøtt ble servert med alt av tilbehør. Noe latter ble det, da våre nye landsmenn skulle smake surkål og tomtebrygg for første gang. Hyggelig bordsetning ble avsluttet med karamellpudding, forteller Haldor Strand til Opdalingen.

Han forteller videre at det var kaffe, julesang akkompagnert med trekkspill, minst  sju sorter julekaker og lukket valnøtt.

Utpå kvelden kom også julenissen og det ble pakker til alle.

- Latteren satt løst og det manglet ikke på gode historier. Det var 11 deltakere samt gjester, og på¨grunn av sykdom og andre hendelser ble det noe avbud. Varaordfører Ingvill Dalseg var med hele kvelden og uttalte at hun hadde en veldig hyggelig julekveld i godt selskap. Hun roste dette viktige arrangementet og ildsjelene som arrangerer.

- Dette er et viktig tilbud, mye folkehelse i å kunne være sammen med andre i hyggelig selskap. Til neste år tenker jeg ennå flere kan delta, vi må samarbeide med kommunale tjenester eksempelvis hjemmesykepleien og innvandringstjenesten for å spre budskapet og invitere flere, sier Ingvill Dalseg.