Denne uka har alle 6.-klassingene i Oppdal vært opptatt med Kulturvukku. Kulturvukku har blitt arrangert i cirka ti år og lærer Thor Anders Berget forteller til Opdalingen at det så langt har vært ei veldig artig uke.

- Elevene har kunne valgt mellom matlaging, kunst og håndverk, radio og film, dans og friluftsliv og de har satt opp tre ønsker hver. Alle har fått oppfylt to av sine tre ønsker, sier Berget.

Tidligere har Kulturvukku blitt avsluttet med en konsert for foreldre og familie. I år er den kuttet ut.

- Tidligere har det blitt mye fokus på forestilling og lite på prosess. I år ønsket vi ro rundt det vi holder på med og det virker på elevene som om det ikke er noe stort savn, sier han.

- Artig å bli kjent med så mange nye

Mari Berg Forren (11) og Rune Lund (11) var begge på kunst og håndverksgruppa. Her holdt de begge på å lage hvert sitt pennal. Tidligere i uka var de på friluftsgruppa og matlagingsgruppa.

- Det er veldig artig å være med på Kulturvukku. Jeg hadde matlaging først, fordi jeg synes det er veldig artig å lage mat, forteller Mari til Opdalingen.

Både Mari og Rune synes det er artig å være sammen med resten av 6.-klassingene i Oppdal denne uka.

- Vi har blitt kjent med mange nye som vi ikke ser så ofte, sier de.

Forberedelser til ungdomsskolen

- Hvor viktig er det at elevene får et kreativt avbrekk fra det teoretiske på skolen?

- For min del, som driver med den del kultur, så tror jeg det er kjempeviktig. Kultur er noe som har blitt kuttet ned på skolene generelt. Det er nasjonale prøver, matte, norsk og engelsk det kjøres på. Det er godt å få tid til å holde på med det samme en hel dag og vi ser at elevene lærer seg noe nytt og mange får seg nye hobbyer, sier han.

En av grunnene til at de samler alle 6.-klassingene, er å forberede de på det som skal skje når de starter på ungdomsskolen.

- Hva synes du om innsatsen elevene har vist denne uken?

- Elevene er veldig seriøse på det de gjør og de har valgt gruppe etter interesse. Og det virker som om de har kost seg, sier Berget.

- Film er artig

Noen av dem som har valgt film og radio, er Olav Arn Sæther (11), Martin Stensheim (11), Oscar Engebret Sabado Rønningen (11), Leif Louis Franciscus Macalester Schøneyder (11) og Jonas Horvli (11).

- Vi har valgt film fordi vi er veldig interessert i det. Noen av oss har jobbet litt med film og redigering tidligere, mens andre av oss hadde lyst å prøve noe nytt, sier de.

De synes prosessen har vært morsomt og de forteller at de skal lage en skrekkfilm. Men hva den skal handle om, ønsker de ikke å røpe.