Mandag 14.2.1938

Nordskogen arbeiderlags

kvinnegruppe er stiftet med 11 medlemmer. Til formann valgtes Jonetta Nerlien, nestformann Marie Nøstberg, sekretær Klara Olsen, kasserer Marta Godtland og styremedlem Marit Sliper Krokann.

Torsdag 12.2.1942

Stjal bøker i Opdal

2 mann som for tiden arbeider på Sunndalsøra, hadde som så mange andre vært hjemme på juleferie. På tilbaketuren ville de benytte ventetiden i Opdal til å gjøre innkjøp i en bokhandel. Der var det mange ting som fristet, bl. a. en del bind av en bokserie. Under travelheten i forretningen så den ene av de to karene sitt snitt til å tilegne seg bøkene og forlot butikken uten at tyveriet ble oppdaget. Senere merket bokhandleren at bøkene var borte og mistenkte straks karene. De har nå overfor politiet her på Sunndalsøra tilstått sin svakhet, og vil nå få sin dom ved forhørsretten.

Tirsdag 14.2.1978

Oppdal kommune tegner medlemskap i FN-sambandet

Oppdal kommunes representant til FN-sambandet, Harald Skjønsby, har overfor formannskapet foreslått at kommunen burde tegne medlemskap, og til formannskapets møte forelå en orientering fra Trøndelagsavdelingen til denne saka. Formannskapet gikk inn for saka, og vedtok medlemskontigenten på kr. 100,- dekket ved opprettelse av ny underpost, med overføring fra underposten Reservert til tilleggsbevilgninger.

Mandag 14.2.1938

Død

Marit Holkåsen er død på Nordskogen omkring 80 år gammel. Avdøde har meget av sin tid vært tjenestejente på gårdene Forbregd og Sneve. Hun var kjent som et dyktig og trofast menneske.

Torsdag 14.2.1952

Litt av ei folkevandring

I 1951 var det over 60 000 menneskje frå Aust-Tyskland som har søkt politisk asyl i Vest-Berlin. Styresmaktene i Vest-Berlin som fortel dette, seier samstundes at berre 16 000 av dei er godkjende som politiske flyktningar. Dei andre har slått seg ned i Vest-Berlin på ulovleg vis.

Fredag 15.2.1935

Erik Engelsjord

blev på sin 50 årsdag gjenstand for særlig stor opmerksomhet både fra fjern og nær. Formannen i komiteen for omsetningen av gårds- og fjellsmør, sendte følgende telegram: «Vårt folk skal bli gamle av dage av det smør vi skal lage». En rekke telegram og telefonopringninger mottok han. Han fikk også overrakt en hel del gaver, bl. a. fra Dørum handelsforretning.

Torsdag 18.2.1960

70 ved A-verket på Sunndalsøra angrepet av luftveissykdom

70 av arbeiderne i aluminiumindustrien ved Sunndal Verk er angrepet av luftveissykdommer som man ikke kjenner årsaken til. En kommisjon med bestyreren av Yrkeshygienisk Institutt, dr. Jon Glømme, som formann, har i de siste 8 dagene foretatt en omfattende undersøkelse av 170 av de ansatte ved A-verket. Det vil bli foretatt en lang rekke kjemiske og fysikalske analyser for å finne årsakene til luftveissykdommene. Det vil ta en tid før resultatene av undersøkelsene foreligger.

Fredag 13.2.1936

Harald Detlie

som er ansatt i Norges sølvrevavlslag har fått permisjon for i slutten av måneden å reise til London for å sette sig inn i skinnbranchen.

Fredag 14.2.1975

Per Asphaug i smoking på NM-show med TV-opptak

Jeg håper Per ikke har tatt skrekken av avisdebattene om dialekt og smoking. Jeg har hørt Per snakke nydelig, klangfull «oppdaling», og la nå TV-Norge få se en oppdaling i smoking – og som snakker sitt morsmål. (Dæm forstår dæm som vil, og dialekta vår æ både gammel, ordrik og klangfull). Lykke til! –nn.

Torsdag 12.2.1942

Han måtte betale 100 kr. for «utløsningen»

For en tid siden innløp det 2 anmeldelser mot en mann som arbeider her på Sunndalsøra for legemsfornærmelser. Den anmeldte forklarte at han ikke likte vedkommende klagere og at han syntes han fikk utløsning for sin vrede ved å slå til dem. Han erkjente seg skyldig i legemsfornærmelser. Med statsadvokatens samtykke har nå politiet ilagt ham en bot på 100 kr. – subsidiært 20 dagers fengsel.