Det sier Jon Suleng, daglig leder hos Palmer Gotheim Skiferbrudd. Han sitter der sammen med avdelingsdirektør ved Minera Skifer, Håvard Sæteren.

Sammen sto de to skiferbedriftene klare til å ta i et tak når snøraset ved Driva i januar demmet opp elva og truet med å oversvømme både produksjonsarealet til Minera og boligfeltene lenger ned i Drivdalen.

- Oppdal Sten fortjener også sin del av denne blomsten. Det var de som oppdaget raset og de var med oss hele veien og hjalp til. De burde egentlig vært representert her, sier Håvard Sæteren.

- Hvordan reagerte dere når dere først fikk høre om raset og flomfaren?

- Det gikk fra å være blåmandag (selv om det var tirsdag), til å bli blåvukku, humrer Jon Suleng, som påpeker at situasjonen ikke var på langt nær så dramatisk for Palmer Gotheim, som det var for Minera.

Suleng er ukependler. Hadde han visst hvor mye tid som skulle tilbrunges ute i uværet og kulden den kommende uka, hadde han tatt med seg longs da han kjørte over fjellet på tirsdag (på mandag var han værfast).

Minera var allerede travelt opptatt med å prøve å få tetta taket og festa utstyret ved produksjonslokalene sine, da politiet kom på døra og ga ordre om evakuering. Taket hadde blåst bort i stormen dagen i forveien.

- Vi hadde matpause, da politiet kom. Siden vi var samla hele gjengen, gikk evakueringen veldig raskt og smertefritt. Når rasområdet var så uoversiktlig som det var på det tidspunktet, gjorde de helt riktig i å evakuere oss, sier Sæteren.

- Det er egentlig litt flaut å få Ukens blomst. Vi ser ikke på oss selv som hverdagshelter. Men det er klart det er hyggelig, særlig hvis vi får nevnt arbeidskarene våre. Det er de som egentlig fortjener denne påskjønnelsen, smiler Suleng. Sæteren nikker samtykkende.