Mette Meyer Lønseth har de siste 33 årene vært en viktig bidragsyter i Lønsets lag og foreninger.

Under årsmøtet til Lønset idrettslag tirsdag kveld, leverte hun sitt siste regnskap som kasserer. Det hele begynte i 1985 med spørsmål om kassererjobb i Lønset grunneierlag, siden har det blitt styrer i Lønset idrettslag, Oaseprosjektet, Lønset barnehage, samarbeidsutvalget skolen, Horisontløftarlaget, Lønset skytterlag, Lønset samfunnshus, Lønset helselag, Lønset Vassverk, forstanderskap og styret i Oppdalsbanken, Oppdal kommunestyre, bygningsråd og diverse nemnder i kommunen.

Hovedpersonen selv ble helt stum da hun mottok Ukens blomst fra Opdalingen.

- Dette var noe jeg ikke hadde forventet. Jeg trodde ikke på det, sier hun til avisen.

Hun forteller at de siste 33 årene har vært veldig grei og givende.

- For meg har det å vært med i forskjellige lag og foreninger hjulpet meg å bli kjent med folk, etter at jeg flyttet til Lønset i 1984. Jeg begynte i mitt første verv i 1985 og jeg har vært i idrettslaget siden 1988.

- Hvordan var det å overlevere sitt siste regnskap som kasserer på årsmøtet?

- Det vet jeg ikke selv enda. Men det kommer nok til å kjennes litt rart når forskjellige datoer kommer opp, sier hun.

Det som har fenget henne til å bli med, er interessen for det som foregår i bygda.

- Det har også hjulpet meg å bli mer inkludert i bygda. Du må stikke fram nesen selv om du skal bli kjent med folk, det er ingen som kommer på døra og drar deg med ut. I tillegg synes jeg det er viktig å få fram at det å være en del av ei forening eller et lag ikke er noe tidkrevende. Et møte eller to året er noe alle har tid til, sier hun.

- Hva er grunnen til at du nå velger å gi deg?

- Det er på tide at nye koster som koster bedre får sjansen. I tillegg spiller alder og helse inn, så det er det på tide at nye får lov til å ta over, sier hun.