Torsdag 11.3.1965

Sambandsvegen

mellom Morken og Myra på Lønset vil sikkert bli ferdig i nær framtid. Alle de store knausene er skutt vekk og nå er det bare å sette på buldozeren og å gruse.

Torsdag 8.3.1951

Transportstans i Rennebu?

Transportutvalet i Sør-Trøndelag trugar med at dei vil draga attende alle køyreløyvingane som er gjevne for lastebiltransport i Rennebu, dersom lastebileigarane ikkje melder seg inn i samskipnaden til lastebileigarane i Opdal. Bøndene og skogeigarane i Rennebu, som hev størstedelen av transportvarone, er sterkt i mot ei slik ordning, da det er klart at dette vert alt for tungvint. Lastebileigarane kan soleis ingenting gjera. Dersom Transportutvalet set denne ideen sin ut i livet, vert det soleis transportstans med ein masse ulovleg transport i Rennebu.

Torsdag 10.3.1938

Fødsel under branden i Surnadal

Under branden i Surnadal blev en ung kone syk. Det er mulig at skrekken over branden gjorde sitt og hun blev kjørt fra brandstedet og til sin mor, som bodde lenger vekk. Da hun vel var kommet i hus og ennu mens branden raset, kom det en ny verdensborger – et velskapt pikebarn. Hun er allerede døpt av befolkningen, som ser på begivenheten med et lite smil i all denne uhyggen. Brandfrid skal barnet hete, sies det.

Torsdag 13.3.1952

Skoremsbrua skal skiftes ut

Den gamle Skoremsbrua er etter hvert blitt noe brøstfeldig av seg så trafikantene har vært redde for at den kunne blitt feid vekk ved en storflom. Det var således et gledelig budskap som vegoppsynsmann Bonesmo kom med forleden da han meldte at det i vår blir satt i gang arbeide der oppe. Brua skal nemlig bygges ny i løpet av våren.

Mandag 6.3.1989

Mannlig innleder på kvinnedagen

8. mars-komitéen i Oppdal har valgt miljøvern som tema på markeringen av den internasjonale kvinnedagen. Utgangspunktet for 8. mars-foredraget er spørsmålet «Finnes det et kvinneperspektiv på miljøvernet?». Svaret på det er det en mann som skal prøve å gi, nemlig miljøvernsjef Odd Kjærem. Alle de politiske partiene, i tillegg til Bondekvinnelaget og Husmorlaget står bak markeringen av årets kvinnedag i Oppdal. Men hvorfor en mann som innleder på en kvinnedag? Anne Lise Engstrøm i 8. mars-komitéen svarer: - Vi skal også ha med menn på markeringen av kvinnedagen. Det var naturlig for oss å bruke miljøvernsjefen, slik at vi får høre hva som er gjort innenfor miljøvernarbeidet i Oppdal, og hva som er framtidsplanene. Temaet er aktuelt og det var full enighet om at vi skulle ta opp dette på kvinnedagen.

Torsdag 13.3.1941

En lang marsj

Ola A. Storli har nå vært postbud i Storlidalen i 29 år. De første 26 årene gikk han en gang pr. uke, siden har han gått to ganger pr. uke. Legger en alle disse turene sammen blir det en strekning som svarer til to ganger rundt jorda.

Fredag 8.3.1935

Dørumselven elektrisitetsverk

har besluttet å utvide. Det er besluttet å kjøpe inn helt nye maskiner. Det vil bety en betydelig utvidelse idet den turbin som er besluttet innkjøpt er på 120 hk. mens den gamle er på ca. 50 hk. De gamle maskiner og rørgater vil bli skiftet i løpet av sommeren så det hele skal bli ferdig til høsten.

Torsdag 9.3.1961

Tevlingar i Oppdal

Det har vore mykje snakka om at vi skulle hatt tevlingar i Oppdal, men hittil har det vorte berre med tanken. Dersom vi fekk i gang eit bygdeungdomslag kunne denne tanken bli sett ut i livet. Som aktuelle greiner kan vi nemne traktorkjøring, eksteriørdøming av husdyr, tekstiltevlingar, borddekking, matlaging m. m. Det vil gje dei unge bedre høve til å koma saman som ungdom, til hyggeleg samvær på møter og fester, fellesreiser o. l. Ramma for arbeidet i eit bygdeungdomslag gir slike muligheter. Er du interessert i noko av dette, så møt fram på Banksalen tirsdag 14.3. Sjå elles annonsen!

Torsdag 10.3.1938

I Opdal

opholder det sig 22 fremmede statsborgere. Det er bare tre bygder i fylket som har flere. Det er Strinda med 205, Meldal 54 og Malvik 28.