Torsdag 10.3.1938

I. O. Haugset

er valgt som medlem av styret for Rennebu meieri. Meieriet skal moderniseres.

Fredag 16.3.1973

Erik Håker

ikke bare ledet etter 1. omgang i storslalåm i Japan mandag. Erik gikk like så godt bort og vant rennet, og skaffet seg verdifulle World Cup-poeng.

Torsdag 19.3.1964

M. A.–Ungdoms Coca-cola-kveld

ble avviklet i Kinoen den 16. mars. 170-80 ungdommer hadde funnet veien dit, og stemningen var upåklagelig. Det var tydelig populært med gratisutdelingen av Coca-cola. Spørretevlingen mellom de oppstilte skolelag ble greit avviklet, og viste atskillig kjennskap til trafikkregler og alkohollovgivning hos de unge, en del muntre spørsmål ble også besvart – nesten. Realskolen gikk av med seieren og fikk sin bløtkake pluss Coca-cola. Framhaldsskolen og folkeskolen fulgte hakk i hel og ble belønnet med boller og Coca. Thermobag og bløtkake ble trukket på inng.billetten og fant raskt sine eiermenn.

Torsdag 13.3.1952

Ønske om fagdeling ved Haugen skole i Oppdal

Forleden holdtes kretsmøte på Haugen skole for Haugen krets i Oppdal. På sakslista sto valg av tre tillitsmenn med varam., klassefordeling og fagdeling. Som nye kretsmenn ble valgt Karl Teveldal, Trygve Skarsheim og Leif Viken. Det ble en del debatt om klassefordelingen, da det var innkommet protestskriv om denne. Det viste seg at skriv og uttalelser mot den klassefordeling som i dag brukes, hadde lite positivt å fare med. For klassefordeling som nå stemte 31. Ny klassefordeling: 9. Det ble fremmet forslag om fagdeling mellom lærerne, og dette førte til et enstemmig vedtak for fagdeling. Oppmøtet var bra men burde ha vært større. (Arb.-Avisa)

Fredag 12.3.1937

Krig – Fred

En overlegen herre, L. D., er ute i siste «Opdalingen» med noen stygge uttrykk om tidens store massebevegelse – arbeiderbevegelsen – som nok er ham en torn i øiet. Ja, ånden og tonen ligner mistenkelig på noe, som heter – Nasjonal Samling. Er det tilfelle – så har de også hentet sin «feteste gjødning» fra utlandet – Tyskland og Italia – og deres vilje til fred og frihet, den kjenner vi. Den er kort sagt – ubegripelig. Angrim.

Torsdag 15.3.1951

Det lysner

i Oppdal nå med de 360,000, - kr. i statsbidrag til linjenettet for O. E. Det er gledelig å få denne meldinga etter en mørk vinter.

Fredag 13.3.1936

Samvirkelagene

Opdal og Driva hadde fester for sine medlemmer efter årsmøtene lørdagskveld. Direktør Juul talte begge steder. Det var ellers meget folk, megen underholdning og stor stemning.

Mandag 17.3.1941

Lønsetruten

Ved å sløyfe Lønsetruten ble en stor del av Opdal avskåret fra det greie og bekvemme samferdselsmiddel som rutebilene er. Den store økning av trafikken med Lønsetruten viser at en bilrute på denne strekning er i høy grad berettiget. For alle dem som skal til Opdal st., besøke doktor eller lignende blir det nå store vanskeligheter med å komme frem på en rimelig måte. Å leie en privatbil er i tider som disse en forholdsvis kostbar affære som ikke mange har råd til. For dem som har hest kan det enda gå an, men de fleste har ikke anledning å bruke den slags samferdselsmiddel. Det henstilles til Kristiansund-Opdal auto snarest mulig å få denne rute i gang igjen. Enten det blir med generatorbil eller på annen måte så bør denne i høy grad nødvendige rute gjenopprettes. Trafikant.

Torsdag 14.3.1963

Stokkand i Larshølen

I vinter har en del stokkand oppholdt seg i Larshølen i Driva. Det er festlig å se disse fuglene boltre seg i den åpne råka. Det fortelles med krav om pålitelighet at det skal finnes folk som ikke holder seg for gode til å skyte på disse fuglene. Det er for galt om så skulle være tilfelle. De har nå slitt seg gjennom en hard vinter og burde få være i fred. En bør også kjenne fredningsbestemmelsene før en går løs og skyter på fugl.