– Denne deler jeg med Trond (Jære), er den spontane reaksjonen til Mona Isene da hun mottar blomst fra lokalavisa for sitt arbeid gjennom pilotprosjektet Skyting for mestring.

Hun forteller at Trond er pådriveren, slik at prosjektet stadig når nye høyder. Det var også han som umiddelbart tente på ideen hun lanserte på et skytestevne i Budalen for noen år tilbake.

–Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, men nå føler jeg nesten at ting ikke trenger å bli større, sier hun om den voldsomme oppmerksomheten prosjektet har fått.

En kan trygt si at det har ballet på seg, siden tankene begynte å svirre i hodet på læreren ved Rennebu barne- og ungdomsskole på det lokale skytestevnet.

Foruten Jære, er idémakeren raskt ute med å fremheve støtten prosjektet har fått, både økonomisk og praktisk. Noe hun også benytter enhver anledning til å få frem, er det uvurderlige bidraget fra nestorene i skytterlaget. Disse stiller gratis opp som instruktører, og gjør en formidabel innsats i samkvem med ungdommen.

–Nei!, sier den dobbelte skytterprinsessen når vi spør om hun blir kåret til landets beste kvinnelige skytter for tredje gang under Landsskytterstevnet til sommeren.

Mona Isene sto for denne prestasjonen i Førde i 2008 og i Oppdal i 2013, men at hun tar trippeltriumf, det har hun altså liten tro på.

Handler ikke prosjektet i stor grad om å få elevene til å tenke positivt, så hva med deg selv?

–He, he. Det blir nok for lite tid til trening i forhold til de beste. Men slik var det jo også før jeg vant andre gangen. Så hvem vet, sier småbarnsmoren, læreren, mesterskytteren og damen bak suksessprosjektet Skyting for mestring, Mona Isene.