Ordfører Kirsti Welander viet lørdag Silje Solli Andreassen og Pål Nilsgård til rette ektefeller i brudeparets hage ved roseringen i Oppdal.

- Jeg synes det var veldig fint. Det var en koselig seremoni for de aller nærmeste og et flott brudepar som hadde gledet seg lenge til en fin feiring, sier Welander.

- Hvordan synes du det er å få denne oppgaven?

- Jeg synes det er veldig ærefullt å få være med på en så stor livshendelse for folk i Oppdal. Å gifte seg er en stor begivenhet i livene til folk.

- Høytidelig og fint

Kommunene overtok vigselsmyndigheten fra tingretten og sorenskriveren nå på nyåret.

- Det er veldig nytt for oss enda, så vi jobber med å gå oss litt til i forhold til hvordan vi skal løse disse oppgavene rent praktisk. Den første tida er vi veldig opptatt av å gjøre de praktiske tingene rett. Å være med på slike vigslinger er veldig høytidelig og fint. Jeg synes det er stas at kommunen har fått muligheten til å gjøre dette for de som har en tilknytning til Oppdal.

- Veldig fornøyd

Welander skrøt av lokaliseringen for bryllupet. Fra hagen i Roseringen har brudens foreldre «kommunens fineste utsikt», med panoramautsikt mot fjellet Hornet.

- De hadde måkt snø i hagen og laget et lite bryllupsplatå. Det var utrolig fint. Det var veldig hyggelig å møte brudeparet, den nærmeste familie og barnet som hjalp til med overrekke ringene.

Bruden, Silje Solli Andreassen, var selv storfornøyd med bryllupet.

- Vi er veldig godt fornøyde. Det ble veldig naturlig for oss å gifte oss gjennom kommunen, når den muligheten oppstod. Vi ble veldig glade, da dette ble et alternativ på nyåret.

- En fin og personlig seremoni

Hun forteller om en enkel, grei og personlig seremoni og skryter av innsatsen til ordfører Welander.

- Vi fikk tilpasset vielsen, sånn at den bare tok et lite kvarter. Min far spilte saksofon under innmarsjen og ordføreren leste dikt for oss. Det ble en veldig fin seremoni.

Andreassen synes det ble langt mer personlig å bli viet av ordføreren i sin egen hage, enn å møtte møte opp i tinghuset i Trondheim.

- Først tenkte vi at det kanskje ble litt rart å ta vigslinga i egen hage. Når ordføreren gikk med på å ta det utendørs, så ble det egentlig en selvfølge å ta det her, når vi har Oppdals fineste utsikt. Det hele ble veldig personlig og fint.