Onsdag 29.3.1989

- Lønset skal utvikles

- Trusselen om nedleggelse av skolen på Lønset har fått oss til å våkne. Nå er det viktig å vise at vi har ideer, og at vi kan legge et løp for lokalsamfunnet vårt. Derfor skal vi arrangere et folkemøte på Lønset den 4. april der vi skal ha som mål å lage en utviklingsprosess for Lønset. Det sier Harald Sæther på vegne av et tverrpolitisk utvalg på Lønset.

Torsdag 27.3.1969

Ubetinget fengsel for «berserkene» fra Orkdal

De to orkdalingene som i påsken i fjor overfalt tre mann bl. a. direktøren på et turisthotell i Oppdal, og slo dem ned så de mistet bevisstheten og pådro seg forskjellige skader, er i lagmannsretten kjent skyldig i alle tiltalens punkter. Dommen lød på ubetinget for dem begge, fem måneder for 27-åringen og to måneder for den 44 år gamle slagsbroren.

Torsdag 27.3.1952

Sykepleiens årsfest

på Fagerhaug lørdag 15. mars ble en mektig medlemsmønstring. Fagerhaug og Stølen sykepleieforeninger stod for arrangementet og har all ære av det. Sykepl. formann lærer Toftaker ledet festen med sikker hånd. Det var taler av herr Inge Strand, sokneprest Flovik og dr. Blix. Det var opplesning v/fru Romfo. Sang av brødrene Dørum og av herrene Kvernmo og Nysæter m/fruer. Det pene overskuddet som regnskapet viser, vitner om at sykepleien framleis er bygdas hjertebarn.

Mandag 27.3.1939

Rennebu,

vår nabobygd, driver hardt i disse dagene. Det er nå 52 bureisere der og 18 nye vil ta til, forteller Nasjonalbladet.

Torsdag 31.3.1960

Stor oppmerksomhet på 102-årsdagen

Dorthea Horvli på Oppdal gamlehjem var mandag gjenstand for stor oppmerksomhet på sin 102-årsdag. Hun var i godt humør, og satte stor pris på å få høre en ønskeplate i kringkastingen som noen av hennes slektninger i Oppdal hadde sørget for som en hilsen. Også forøvrig ble det naturligvis gjort stor stas på 102-åringen, og det lot til at hun tålte den ekstra påkjenningen uten å bli særlig trett.

Fredag 2.4.1937

Sortering

av reinen drives nu i Skaret. Reinen har før vært i Ilfjellet. Den blev drevet over Orkla ved Gorset i Rennebu.

Torsdag 3.4.1941

Marit Setrumsmo,

en sjelden dyktig og arbeidsom kvinne ble gravlagt på Opdal kirkegård lørdag. Hun hadde en stue på Ørstad og bodde der for seg selv. I over 20 år har hun nå vært vasker og vedhugger ved Vollan skule. Hun ble ca. 70 år gammel.

Torsdag 27.3.1952

Arnt Olsen Dørumsgård

født her i Oppdal 1871 er død på Dyrøy gamleheim i Nord-Norge. Etter det vi vet etterlater han seg ikke noen nære slektninger hverken her i Oppdal eller i Nord-Norge.

Mandag 27.3.1939

Fjellstuenes saga

Vi nevnte for en tid siden at fjellstuenes saga skal skrives. Fra velunderrettet hold har vi fått opplyst at det er opdalingen Inge Mull som sitter inne med de mest utførlige opplysninger om fjellstuene. I sitt arbeide med Opdals saga har han også tatt med opplysningene om fjellstuene på Dovre og han har på dette område samlet et kildemateriale som er sjelden stort og verdifullt.

Torsdag 29.3.1951

Hjelp de nødlidende i Korea

Oppdal krets av Norges Røde Kors tar imot klær og sko i Misjonshuset på Aune den 3. og 4. april d. å. mellom kl. 10 - 4. Klærne må være rene og hele.

Fredag 2.4.1937

Langfarende turister

Før har det vært så mange turister at en ikke har hatt tilstrekkelig tid å se på hver enkelt. Nu efter at strømmen har begynt å tynnes viser det sig at vi også har langveisfarende gjester. I Storlidalen er det således gjester helt fra Ny Seeland.

Fredag 2.4.1993

100.000 kroner til museet

Lederen for Rennebu Bygdemuseum, Birgit Foss, kan koste på seg et ekstra bredt smil om dagen. Denne uka fikk hun beskjed om at museet har fått 100.000 kroner i tilskott fra Norsk Kulturfond til kulturbygg. Pengene skal i første rekke gå til å legge inn vann og få toalett i Nybrostuggu, det nye «servicebygget» på museet