Som hovedgjest har musikkforeningen med seg Sigrid Haanshus (15) fra Soknedal. Sigrid ble landskjent da hun bare 12 år gammel fikk «Gullknapp» og kom til finalen i Norske Talenter i 2015.

Artisten fra Soknedal har gitt ut åtte singler og et samlealbum. Sigrids første plateutgivelse kom i mars 2015, med singelen «The Prayer», i en duett med Stephen Brandt-Hansen. Hun har også sunget med Trondheimsolistene. I konserten i kulturhuset vil publikum få høre henne synge sammen med korps, husband og kor.

– Jeg tror det blir en fin konsert med et variert program. Det kommer til å bli veldig artig å synge med både korps, husband og kor i ryggen, så det gleder jeg meg veldig til, sier 15-åringen til Opdalingen.

Da hun fikk forespørsel om å være med på konserten, sa hun ja med en gang.

– Det virker som et veldig spennende og fint arrangement, og jeg synger mye filmmusikk fra før av, så for meg var det naturlig å si ja til dette, sier hun.

– Hvilke forventninger har du til kvelden?

– Jeg gleder meg kjempemasse, og så er det første gang jeg skal synge på et offentlig arrangement på Oppdal. Jeg tror det kommer til å bli en veldig artig opplevelse, sier 15-åringen.

Leder i Oppdal musikkforening, Anne Marie Dalen Strypet forteller til Opdalingen at de er mer enn klar for helgas konsert.

- Alle har holdt på med sitt og første gangen alle er med sammen er på søndag, et par timer før konserten. Da skal alle delene settes sammen, sier Dalen Strypet.

På scenen vil det være totalt 82 personer. Det er både korps, kor, solister, dansere og husband. Men alle 82 er ikke på scenen sammen.

- Hvilke forventninger har du til konserten?

- 2018 er korpsenes år og NMF fyller 100 år. Vi ønsker å sette vårt preg og markere disse begivenhetene. Vi har forventninger om at publikum kan lene seg tilbake i storsalen og nyte korpsmusikk på en annen måte. Det kommer til å vises filmsnutter i bakgrunnen og sammen med dansere, kor og solister blir hele opplegget en hel pakke. Vi gleder oss kjempemasse, sier hun.

De skal også ha med seg fem elever fra Drivdalen skole, som blant annet skal synge sammen med Bård Stenkløv. De skal synge låter fra filmen "Kamilla og tyven". Dalen Strypet forteller at Silje Marie Reitan fra Oppdal juniorkorps skal kle seg ut som en "sjokoladegutt", hvor hun skal gå rundt blant publikum å dele ut drops og program.

- Det er mye gammelt oppi dette og vi kommer til å presentere et bredt spekter i filmens verden, sier hun.

Musikkforeningen startet forberedelsene og øvingene til konserten allerede i oktober i fjor. Etter at nyttårskonserten var over i januar, har de hatt fult fokus på søndagens konsert.

- Hva kan publikum forvente seg av konserten?

- De vil få servert godbiter fra fjern og nær. Det visuelle kommer til å bli viktig og dette er en konsert folk ikke bør gå glipp av. De låtene som blir fremført, er nok gjenkjennbart for mange og vil vekke mange minner, sier hun.

At de har fått med seg Sigrid Haanshus på laget, mener Dalen Strypet er viktig.

- Vi er veldig glade for at vi fikk med oss henne på laget. Vi gjorde en konsert med gospelkoret og Astrid Smeplass for noen år siden, og det ble veldig bra. Hun har en stor stemme, er ung og hun har bemerket seg nasjonalt, sier hun.