Oppdal musikkforening, Kor Allegro, husbandet, Step 4, korister fra Drivdalen skolekor og Sigrid Haanshus spilte opp til fest for å markere 200-års jubileet for militærmusikk i Norge og 100-års jubileet til Norges Musikkorps forbund. Regjeringen har i den anledning gitt 2018 status som "musikkorpsenes år".

Med tilsammen 82 aktører ble dette feiret med en festkonsert og en reise i filmmusikkens verden. 187 publikummere hadde tatt turen for å få med seg denne begivenheten og aktørene fikk stående applaus av publikum etter at siste note var spilt og sunget.

Gjennom konserten fikk publikum oppleve kjente og kjære låter fra kjente og kjære filmer. Det ble spilt låter fra blant annet "Løvenes konge", "Mamma Mia", "Les Misérables" og "Kamilla og tyven".

Anne Marie Dalen Strypet, leder i Oppdal musikkforening, var godt fornøyd med konserten.

- Dette gikk kjempebra, sier hun til Opdalingen.

Musikalstjerne fra Soknedalen

Sigrid Haanshus ble for alvor kjent etter sin deltakelse i TV-programmet "Norske Talenter" i 2012, hvor hun fikk gullknapp for sin fremførelse av «Dream the Dream» fra musikalen «Les Misérables», og hun fikk frem tårene hos både Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Solveig Kloppen, publikummere og deler av teamet som produserer programmet.

På scenen i Oppdal var hun solist på fem låter og hun forteller til Opdalingen at det var stas å få være med på denne konserten.

- Det er veldig morsomt å få være med på sånne produksjoner som dette, med både kor og korps, sier hun til Opdalingen.

- "Kamilla og tyven" er favorittfilmen min

Ola Aune Bøe (11), Thea Stenli Sæteren (9), Margrete Hoel Witzø (11), Vårin Riise Klevstuen (12) og Malin Stenli Sæteren (12) fra Drivdalen skole er til daglig med i Drivdalen skolekor. De liker veldig godt å synge og syntes det var stas å være med på denne konserten.

- Vi sa ja til å bli med med en gang vi ble spurt, sier de til Opdalingen.

Sammen med Bård Stenkløv fra Kor Allegro fremførte de låta "Kamilla og Sebastian" fra filmen "Kamilla og tyven".

- Filmen er en våre mine favorittfilmer. Vi liker låta kjempegodt, sier de.

Det at de skulle stå på scenen sammen med Sigrid Haanshus, syntes de var kjempespennende.

- Vi ble veldig starstrucked da vi så henne, så vi må nok prøve å få tatt et bilde sammen med henne før hun reiser, sier de.