Sammen med varaordfører Ingvill Dalseg (H) inntok Britt Furunes og Miriam Nordhus tigerstaden og Den Norske Opera og ballett for å oppleve operaklassikeren La Traviata. De to damene vant hver sin billett i forbindelse med at Oppdal kommune kunne invitere med seg to innbyggere på jubileumsforestillingen i helga som var, operaen i Oslo fyller nemlig ti år i år.

Det var to spente "opera-jomfruer" som fikk plass på første rad, og som kunne titte over kanten og ned i orkestergraven; nærmere inn på handlingen går det ikke an å komme i operahuset.

Ikke for det, verken varaordføreren eller journalisten hadde overvært live opera før, så her var det mange nye inntrykk som skulle fordøyes.

Fantastisk opplevelse

- Det var en helt fantastisk opplevelse, forteller Miriam etter at hun har kommet seg hjem til Oppdal og opplevelsen har fått synke inn.

Miriam forteller at hun allerede har vært på nett og sjekket når det er billetter ledig til neste forestilling; hun har tenkt å få seg Svanesjøen som ballet.

- Den Norske Opera gjorde noe helt rett ved å invitere folk som ikke har vært i operaen før. Grunnen til at jeg ikke har vært der før er rett og slett prioritering.

Nå som jeg har opplevd det i virkeligheten har jeg lyst til å se mer, forteller Miriam. Hun berømmer også reisefølget og forteller at de to ikke kjente hverandre før turen, men at de ble godt kjent underveis.

Opera og ishockey

Britt Furunes forteller at hun satte stor pris på reisefølget og at hele turen var kjempebra.

- Opera er litt som ishockey, forteller hun, – det er mye bedre live enn å se det på TV. Også hun har fått mersmak for opera.

- Det var en sterk opplevelse. Opera er jo drama, penger, makt, liv og død, og det var deler av stykket som gikk skikkelig inn på meg.

Alle som har levd en stund kan ikke la være å bli påvirket av dramaet på scenen.

- Jeg kan absolutt tenke meg å se mer opera, dette var en skikkelig opptur, forteller Britt.

Sammen med varaordfører Dalseg tok damene seg tid til å spise middag før forestillingen, og det varme været gjorde at de kunne sitte på uterestaurant og studere folkemyldret oppover Karl Johan før det var klart for en lite glass musserende og La Traviata.

Oppdalsfolk vet å myldre; varaordføreren traff kollegaer fra hele landet, mens Britt og Miriam også fikk en prat med blant andre komiker Atle Antonsen og Oslo-ordfører Marianne Borgen.