Med sine roller i filmer som «Pulp Fiction» og «Die Hard» var Bruce Willis virkelig en skuespiller å gjøre seg kjent med før i tiden. Dessverre har han som mange andre eldre store skuespillere hatt få minneverdige roller de siste årene, og det kan virke som om han ikke er helt til stede i noen av rollene sine lenger. Det er nesten så vi må helt tilbake til «Looper» for å se en Willis som faktisk ser ut som han ønsker å være med i filmen, og «Death Wish» gjør lite for å snu den trenden, for her er jeg usikker på hvem som kjedet seg mest, meg eller Bruce Willis.

Kirurg på hevntokt

Vi blir introdusert til kirurgen Paul Kersey (Bruce Willis) og hans familie, som bor i Chicago samtidig som byen opplever en stor bølge av kriminalitet. En kveld, mens Paul jobber på sykehuset, blir huset hans brutt inn i av tre ranere, mens både kona og datteren hans er hjemme. Begge blir hardt skadd i løpet av dramatikken, og i etterkant er Paul helt besatt av å finne de ansvarlige. Etter flere samtaler med det lokale politiet innser Paul at de ikke kommer til å finne de ansvarlige, og tar loven i sine egne hender. Han stjeler en pistol og tar opp jakten selv, noen som bringer han ut på en nokså voldelig sti.

«Death Wish» er regissert av Eli Roth, og det vises. Roth er kjent for blant annet «Hostel»-serien, en rekke filmer som ikke kan beskrives som mye mer enn glorifisert tortur-porno, og mens «Death Wish» ikke er helt i den ligaen når det kommer til nivået av blod og gørr, kan filmen fortsatt skryte på seg en god del brutalitet. I en film med solide actionsekvenser og mer jordnær historiefortelling hadde nok filmens nivå av brutalitet gått mer utover meg, men i «Death Wish» blir det mer distraherende, selv om effekten gir litt mer liv til filmens ellers ganske A4-skytescener.

Ujevnt tempo

Når det kommer til filmens historiefortelling har den flere øyeblikk hvor vi hopper mellom situasjoner og overgangen føles alt annet enn naturlig. De kommer ofte ut av ingenting, og filmen flyter ikke særlig bra som resultat. Det er da ekstra irriterende at utviklingen av plottet til tider er så beleilig, med gigantiske sammentreff og komiske øyeblikk, når filmen ellers virker som den vil være mørk og seriøs.

Filmen fokuserer hovedsakelig på Paul og hans mer og mer desperate forsøk på å finne mennene som skadet familien hans. Dessverre overbeviser ikke akkurat Bruce Willis i rollen, noe som gjør det vanskelig å engasjere seg i karakteren hans i løpet av filmen. Pauls datter, spilt av Camilla Morrone, er en bedre spilt karakter som samtidig ga meg mer medfølelse for Pauls karakter, noe karakteren definitivt trenger.

«Death Wish» er ikke akkurat et kvalitetsstykke film. Hovedrolleinnehaver Bruce Willis virker som han heller ønsker å være et helt annet sted, og dermed blir det vanskelig å engasjere seg i filmen, selv om noen av sidekarakterene er sterkere. Historiefortellingen er heller ikke solid, med tilfeldige distraherende scener som dukker opp i ny og ne og ødelegger for flyten, men det er noe underholdning å hente. Er du på jakt etter en actionfilm finnes det nok likevel bedre valg.