Torsdag ble en heftig dag for musikantene i Rennebu skolekorps. På formiddagen spilte de for barne- og mellomtrinnet på skolen, før de på kvelden holdt vårkonsert med påfølgende stjernedryss i kultursalen.

- Skole- og rekrutteringskonserten er et show vi gjør årlig for å spre informasjon om korpset, og vise skoleelevene hvor gøy det er å spille i korps, forteller rektor i kulturskolen og korpsets dirigent, Sverre Strenløkk.

Et nummer jeg vil tro samtlige som har spilt i korps kjenner godt til, åpnet konserten, men hvis du tror at Rennebu skolekorps bare spiller gamle marsjer, må du tro om igjen.

For Gammel Jegermarsj ble i tur og orden etterfulgt av King of the Road (der publikum ble beordret til å knipse med), Gje meg handa di ven, Groovee, Final Countdown, og Careless Whisper.

- På skolekonserten tidligere i dag, fant ungene fort ut at det faktisk er tøft å spille i korps, forteller leder i Rennebu skolekorps, Kenneth Løkslett.

Skolekorpset i Rennebu har ikke så mange medlemmer, men jammen er de blitt gode. Spillegleden og det spenstige repertoaret, tror jeg fort kan bidra til at flere gir seg med etter hvert.

- Det er i hvert fall et ønske fra oss at flest mulig gir seg med. Alle er velkommen, understreker Løkslett.

Smoke on the Water, en av heavy-rockens signaturlåter, men et nokså utradisjonelt valg i et marsjrepertoar, satt selvsagt som et skudd, før marsjen DC 8, avsluttet konsertdelen av arrangementet.

Kvelden ble avsluttet med stjernedryss, der medlemmene mottok stjerne (og medalje), alt etter hvor lenge de har spilt i korpset.

1 år: Synne Kosberg, Mons Emil Kosberg, Iris Stavnesli, Knut Magnus Storli Aune

2 år: Jenny Stavnesli, Tonje Anshus, Anna Marie Drivstuen

3 år: Annette Eggan, Una Rønne Løfshus

4 år: Sigurd Drivstuen, Ane Skamfer, Mia Skamfer, Runa Marte Skjolden

5 år (stjerne og medalje): Andreas Lund, Ingelin Storli Aune, Jonas Uv Værnes, Ola Hatvik Løkslett

6 år: Ida Skamfer

8 år: Madelen Reirå

10 år: Lina Amalie Lund