Søndag 29. april går kulturskoleforestillingen «Lek, dans og spill» av stabelen i Storsalen ved Oppdal kulturhus. Dette er den årlige forestillingen til kulturskolens danselinje, der over 160 elever blir å se på scenen. Elevene deles opp i 18 grupper, som alle skal framføre ett nummer hver.

- Årets forestillingen handler om alle slags aktiviteter, lek og sport, sier danselærer Jeanette Hansson og ramser opp noen av temaene elevene skal framføre danser om:

Sjakk, amerikansk fotball, Assassins Creed, Star Wars, cheerleading, Harry Potter og spiritisme. Og det er bare et lite utvalg. Når det gjelder dansestiler, får publikum se både moderne dans, hiphop, street jazz og masse annet.

Stor variasjon

- Vi har et bredt spekter med tema, sånn at alle elevene kan framføre noe de synes er interessant eller artig.

Hansson kaller det kjempeinspirerende å instruere de unge danserne før storforestillingen.

- Dette er noe alle gleder seg til hvert år. Når vi skal ha den store forestillingen, er det første elevene spør i starten på hvert skoleår, smiler hun og tilføyer.

- Det er viktig at vi har et mål å jobbe mot. Jeg tror disse forestillingene gir elevene ekstra motivasjon.

Forestillingen vår skikkelig lyd- og sceneproduksjon og det stilles store krav til at alt skal ha en fin flyt, så publikum ikke må vente for lenge mellom hvert nummer.

Nye bekjentskaper

De fleste elevene ved danselinja kommer fra Oppdal, men det er også elever fra Folldal, Meldal og Sunndalsøra med på moroa.

- Alle er velkomne hos oss, så lenge vi har ledig plass. Det er hyggelig å bygge bekjentskaper på tvers av kommunegrensene, sier Hansson.

- Dette kommer til å bli en kul forestilling. Det blir veldig variert, med mange elever på scenen og mange forskjellige dansetemaer, sier elev Silje Marie Skaug Reitan (12).

Hun trekker fram det sosiale, som en viktig årsak til å være med på dans.

- Klarer ikke slutte

- Jeg har vært med på dette siden jeg var fire år. Jeg sliter med å slutte med ting, jeg har vurdert å slutte med ballett flere ganger, men når forestillingene kommer, så er det så artig at jeg blir med et år til.

Reitan og resten av jentene som var til stede på onsdagens øving, skal framføre et sjakkparti. Hvordan de tenker å portrettere et sjakkparti ved hjelp av dans, må du møte opp i kulturhuset for å finne ut av.

jan.are.melgard@opdalingen.no

921 24 255