Torsdag 17.4.1941

Hundreårsjubilæet i Opdal

Mange hadde møtt fram ved Ingrid Svarthaugsæters hundreårsjubilæum annen påskedag. Foruten den nærmeste slekt samledes en hel del kjenninger fra de forskjellige kanter av bygda. I alt var samlet over 50 mennesker. Det ble holdt en rekke taler bl. a. av sokneprest Flovik, O. I. Aalbu, Peder Nilssen og Sigurd Bøasæter. Mellom talene var og Olaf O. Hoel som overrakte en gave fra Opdal kommune på 50.- kr. som en påskjønnelse fra kommunen. Det kom en rekke telegrammer, helt fra Oslo. Jubilanten var like frisk og rørig som vanlig, hun snakket med gjestene og takket personlig for gratulasjonene og var selv med ut på gårdsplassen og tok avskjed med gjestene.

Torsdag 19.4.1951

Telefonen ble dyrere ikke bedre

Rennebu heradstyre drøftet i siste møte telefonordninger i bygda, og det viste seg at det i bygda er atskillig misnøye med ordningen som den nå er blitt etter at staten overtok telefonselskapet, bl. a. fordi telefonen er blitt mye kostbarere. Fra 1. april er således statens tariffer med fast abonnement og 7 øre pr. samtale gjort gjeldende. Heradstyret vedtok å sende krav til telegrafverket om å sette linjenettet i den stand det skal være når telefonavgiften er satt opp, forteller Nidaros.

Torsdag 17.4.1941

Den siste hundreåring i Opdal?

Guro Andersdatter Grinden fødd 25-9 1795 på Gissinger og død 31-12 1895 på Loe er muligens den siste hundredeåring vi har hatt her i Opdal før Ingrid Svarthaugsæter fyllte 100 år annen påskedag. Hun var gift med husmann Sivert Grinden. Er det noen som kjenner til opdaling som i disse 46 år har nådd den høye alder av 100 år så er vi takknemlig for å få opplysning om det.

Torsdag 17.4.1952

Kirkebøssa gjemte gamle skatter

Hvor ofte blir kirkebøssene tømt? Kanskje en gang for året i de fleste kirkene – i Oppdal går det lenger. I Oppdal herredstyre opplyste I. Toftaker at man ved restaureringen av kirken hadde brutt opp en av de gamle kirkebøsser og der funnet mange gamle pengesedler og mynter. Toftaker viste fram bl. a. to norske 10-kronesedler og en 5-kroneseddel, datert «Norges Bank, Trondhjem, 1892». Videre hadde han skillinger fra 1867, en 10-øring fra 1874, som også bar innskriften 3 skilling. Dessuten ble funnet norske pengesedler fra 1940-årene og svenske sedler, foruten penger av senere dato.

Torsdag 17.4.1941

Andre gamle

I 1895 er det også død andre gamle enn Guro Andersdatter Grinden. Marit Jørgensdatter Skorem ligger straks etter hva alder angår. Hun var fødd på Sesaker 7-9 1795 og død 1-5 1895. Hun var gift med Ole Pedersen Skorem.

Torsdag 20.4.1939

Ny bensinstasjon ved Opdal st.

I Opdal herredstyres møte mandag ble behandlet søknad fra a-s Norsk Brendselolje om konsesjon på erhvervelse av Fiskbekkmo i Opdal. Saka var av fylkesmannen sendt over til herredstyret til uttalelse. Tomta er kjøpt av Inge Mull og ligger mellom Opdal mølle og Opdal husflidsutsal. Den vil bli brukt til bensinstasjon. Det ble enstemmig vedtatt å tilrå konsesjonssøknaden under forutsetning av at den påtenkte byggelinje for strøket ikke kommer i kollisjon med bygget.

Fredag 22.4.1994

Kan gi verdifull hjelp

Rennebu er en av fire kommuner som er valgt ut til et forskningsprosjekt som Norsk Institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) skal gjennomføre i åra som kommer. – Kort sagt dreier det seg vel her om å finne fram til hvilke støtteordninger som faller på steingrunn og hvilke som faller i god jord der de kan vokse og gi avkastning, sier skogbrukssjef Eiliv Grut. Han mener at det er flere grunner til at Rennebu er en av de fire «heldige» kommunene som er valgt til å bli med i prosjektet. – Kommunen betraktes vel som en typisk representant for mange kommuner som trenger et lite påpuff for å få til næringsutvikling og bygdeutvikling. Dessuten har det nok talt til Rennebus klare fordel at vi er med og deler på et plankontor som har høy status langt utover landet.

Fredag 23.4.1937

Rypa

var i forrige uke nede i bygda. Den var å se inne på tunet på flere gårder og lot sig beskue. Det er sagt at det er tegn på at en får vintervær igjen.