Torsdag 11.5.1939

Staten selger jord i Opdal

Eieren av Drivstua fjellstue, Opdal, Ole Drivstuen har kjøpt 900 dekar jord av Drivstu-utmålingen. Denne jorda har før hørt til Drivstua, men ble holdt attende da fjellstua ble solgt av staten til den noverende eieren.

Torsdag 8.5.1952

Rennebu vil rasjonalisere

Rennebu heradstyre har vedtatt å gå til rasjonalisering av kommuneadministrasjonen. En nemnd har arbeid med saken, og heradstyret sluttet seg til nemndas forslag til rasjonalisering. Stillingen som sekretær for forsorgsstyret vil bli inndratt, og formannen i forsorgsstyret skal overta sekretærarbeidet. Stillingen som forretningsfører for forsyningsnemnda vil også bli inndratt, og det vil bli utlyst en ny stilling som assistent ved herredskassererkontoret. Han skal også stelle med restene av forsyningsnemnda, som fra nå av får kontor hos herredskassereren. Heradstyret hadde ønsket en større rasjonalisering, men mangelen på heradshus i bygda gjør det vanskelig å gjennomføre mer omfattende tiltak.

Torsdag 12.5.1938

Det forslag

som vi brakte i forrige nr. til en ekspress postrute mellem Opdal og Kristiansund er blitt velvillig mottatt i Kristiansund. Fung. postmester mener dog at ruten bør kjøres direkte, uten stans på mellemsteder for utveksling av post. Imorgen arrangerer bilselskapet en prøvetur for en slik rute. Man starter fra Opdal kl. 5.20 og skal være i Kristiansund kl. 10.30.

Torsdag 11.5.1946

Krokannfest

Nordskogen ungdomslag hadde ei særs hugnadsam Krokannfest i helga. Ola Setrom fortalde frå personleg samvær med diktaren og Ola Mjøen tala um boka Blodrøter.

Fredag 8.5.1936

Skolehager

Opdal bondekvinnelag har reist spørsmålet om skolehager. Dersom alt går efter beregning er det sannsynlig at vi her i Opdal får skolehager allerede fra våren. Ordningen med skolehager vilde sikkert gi bruken av grønnsaker et godt skuv fremover.

Torsdag 11.5.1967

Død

Fru Anna Hjerkinn, Oppdal, er død 71 år gammel. Hun er født Hoel, Oppdal – og ble i ung alder gift med Ingvald Hjerkinn, Hjerkinn. Hennes mann var i mange år poståpner der. I 1923 bygde de Hjerkinnhus Hotell like ved Hjerkinn jernbanestasjon og drev dette til 1957. Da leide Forsvaret stedet og de flyttet ned til sine slektninger i Oppdal. Anna Hjerkinn var en sjelden begavet kvinne, et hjertegodt menneske, som en ble beriket av å være sammen med. Det vil bli et følelig savn, først og fremst for de nærmeste, men også hos alle hennes venner. Signing og fred over minnet. E.

Torsdag 11.5.1939

Karene drar plogen

Det er tungbrukt og brattlendt jord mange steder i Opdal. Et eksempel på at det ikke alltid er så greit å dyrke opdalsjorda hadde en i høst i Kleivgårdene. Hos Ole Småvoll pløyde de over et mål jord på den merkelige måte at to sterke karer drog plogen og den tredje styrte. Det var ingen mening i å bruke hest. Nå i vår blir det å ta grevet i stedet for å sette hestene for harva. Det koster arbeide å dyrke jord på slike steder.

Tirsdag 13.5.1986

Jerv ruslet langs E6 i Drivdalen!

Jerv som fotgjenger på E6 er neppe noe vanlig syn. For den saks skyld er det neppe mange som kan vise til å ha sett dette dyret. Anne Guri Mølmen Reite og Olav Reite opplevde jerven som fotgjenger på Europavegen natt til 2. mai. I halv totida om natta kom de kjørende nordover Drivdalen. 2-3 kilometer sør for Nestavollan får de se en jerv i vegbanen. I meget sakte fart passerte de den uvanlige fotgjengeren – bilen godt ut til høyre i vegbanen, jerven korrekt på venstre side slik en skikkelig fotgjenger skal oppføre seg. Den firbente hadde det heller ikke så travelt der den luntet avgårde langs en av landets mest trafikkerte ferdselsårer. Kanskje skulle jervfangerne fra direktoratet sette seg på lur med fellene sine i Drivdalen?

Fredag 8.5.1936

Tyfus

I Gissenåsgrenda er inntruffet et nytt tilfelle av tyfus. Det er ein 2-3 års gamal guttunge som har fått sjukdomen.